Симеон Славчев: Искаме оставката на цялото ръководство на ЦИК

2959
Симеон Славчев: Искаме оставката на цялото ръководство на ЦИК
Снимка: Actualno.com

ПП МИР иска оставката на цялото ръководство на ЦИК. Това заяви председсателят на ПП МИР Симеон Славчев. Причината за това е поредното скандално нарушение на Централната избирателна комисия, а именно разминаванията на данните за изборните резултати на сайта на ЦИК и тези, публикуани в Държавен вестник.

"Искаме оставката не само на председателя на ЦИК и на говорителя, но и на цялото ръководство и всички членове на Централната избирателна комисия. Причината е поредното разминаване в отчитането на изборните резултати от проведените парламентарни избори. Считаме това за поредното доказателство, че изборният вот на българските граждани е подменен и настояваме за касиране на изборите", заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Симеон Славчев: МВнР са изпълнителите на поръчка за подмяна на вота в чужбина

„ГЕРБ е организирана престъпна група за подмяна на вота на българските граждани, а МВнР и ЦИК са техните конкретни механизми за и...

Той уточни, че ПП МИР е първата партия, която още преди година и половина е настоявала за провеждането на изцяло машинно гласуване и е първата политическа сила, която още преди изборите е предупредила за задаващия се хаос от действията на ЦИК, но никой не е обърнал внимание.

Славчев заяви, че има сериозни доказателства от секционните избирателни комисии от цялата страна и от чужбина за масови нарушения и подмяна на изборните протоколи и подмяна на вота на българските граждани. Един от тези примери е Виена, където ПП МИР има партийна структура.

"Там ПП МИР има организация с над 50 души и от тях получихме информация, че са гласували 100 българи за партия МИР. В протоколите пише, че гласовете са нула. Тези хора са готови да застанат с имената и лицата си и да търсят справедливост къде изчезнаха техните гласове", коментира Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР съобщи, че едно от основните искания към новото Народно събрание е незабавно да бъде променен Изборния кодекс и да бъде въведено изцяло машинното гласуване. Той уточни, че от партия МИР предлагат вотът да бъде само чрез машинно гласуване, защото по този начин ще могат да се проведат честни избори и да се прекъсне веднъж завинаги подмяната на вота на българските граждани. Другото искане е да бъде въведено електронно и дистанционно гласуване и отделен избирателен район за българите в чужбина.

Симеон Славчев: ПП МИР създава Фронт за честни избори

"ПП МИР създава Фронт за честни избори, който ще обедини всички партии, които са за провеждане на демократични и честни избори и който ...

Славчев поиска веднага, след приемане на промените в Изборния кодекс, да се разпусне Народното събрание, да се назначи служебено правителство от президента Румен Радев и да се проведат честни избори чрез новия Изборен кодекс и чрез изцяло машинно гласуване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика