Симеон Славчев, партия МИР: Казусът с Кирил Петков е морален и той дължи извинение

2154
Симеон Славчев, партия МИР: Казусът с Кирил Петков е морален и той дължи извинение
Снимка: ПП МИР

Решението на Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков показва, че в България има върховенство на правото. Случат освен юридически има и морален аспект и Кирил Петков дължи извинение на президента, който подведе и излъга, както и на цялото българско общество. Това заяви лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев по БНТ.

Той подчерта, че когато човек говори от сутрин до вечер за морал, той на първо място трябва да дава личен пример, а Кирил Петков е дал точно обратния пример как се погазва Конституцията и законите на страната, как се подписва декларация с невярно съдържание, как се лъже, само и само да заеме поста служебен министър.

„Призовавам българските граждани да въстанем и да се противопоставим срещу начина на мислене и действия на Кирил Петков, който освен, че наруши Конституцията и законите на България, сега се държи нагло, като се опита дори да окаже натиск над Конституционния съд, така както никой до сега не си е позволявал да го прави. Кирил Петков се опитва да се изкарва жертва, но жертва е не той, който наруши законите и Конституцията на България, жертва е българското общество, което беше излъгано и измамено от един човек, който е готов на всичко, дори да потъпче Конституцията на страната, за да заеме министерски или друг пост в държавата. Това не е допустимо, не е и морално“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР е категорично против да се променя Конституцията на България в частта и, че народни представители, министри, президента и вицепрезидента на Република България могат да бъдат хора с двойно гражданство.

„Това първо нарушава суверенитета на България и второ ще се отвори кутията на Пандора и раздели още повече и без това силно разделеното българско общество. Представете си, че утре човек с турско, македонско, албанско или някакво друго гражданство стане народен представител или министър. Той чии интереси ще защитава, тези на България или на другата страна на която също е гражданин. Хубавото в казуса с Кирил Петков е, че от позицията на всеки един от политиците ще стане ясно, дали те са реално за върховенство на правото и закона или само декларативно. Партия МИР винаги е имала принципна и последователна позиция и ние категорично заставяне на страната на върховенството на закона, както и на страната на българските граждани, които за пореден път бяха излъгани и на които за пореден път се готви подмяна, маскирана и дори наречена като промяна“, заяви Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР попита, дали това е новия морал в политика – нарушаването на законите и Конституцията и призова президента Румен Радев да се разграничи от действията на Кирил Петков.

„Конституцията и законите на България важат за всички без изключение и ако Кирил Петков има дори малко чест, почтеност и морал, за които говори от сутрин до вечер, не само ще се извини на българското общество за това, че го излъга и умишлено и напълно съзнато наруши Конституцията, но и незабавно ще се оттегли от политиката“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика