Симеон Славчев се усъмни в почтеността на Кирил Петков и Асен Василев

16007
Симеон Славчев се усъмни в почтеността на Кирил Петков и Асен Василев
Снимка: ПП МИР

Истинската промяна в България ще дойде, когато българите започнем да избираме заради съдържанието, а не заради лъскавата опаковка. Това каза лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев в предаването „Беновска пита“ по Радио К2.

Симеон Славчев заяви, че всеки, който говори за почтеност и морал, трябва първо да погледне себе си и да даде личен пример. Така той отговори на въпрос какво мисли за политическите амбиции на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.

Симеон Славчев: Партия МИР е платформата на честните, почтените и моралните българи

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюлие) е платформата на честните, почтените и моралните българи и всеки, които иска и може да раб...

„Бившите служебни министри използваха четири месеца държавния ресурс, за да добият популярност. Когато говорят за почтеност те трябва да отговорят на няколко въпроса. На първо място Кирил Петков трябва да отговори, дали е подвел президента Румен Радев, подписвайки декларация, че е единствено и само български гражданин преди издаването на указа за назначаването му за служебен министър. Защото какво излиза, че Кирил Петков говори за морал и почтеност, но всъщност е нарушил законите и Конституцията на България и умишлено е подвел президента на България, само и само, за да бъде назначен за служебен министър“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

На въпрос на Беновска, че в публичното пространство се е появила информация, че Кирил Петков и Асен Василев са търсели и контакт с партия МИР, Симеон Славчев отговори, че никога и по никакъв повод не е разговарял с тях.

„Това, което се завъртя в публичното пространство, е интрига. МИР е партия на моралните, честните и почтените български граждани, тя не дава регистрация, това, което Асен Василев и Кирил Петков поискаха и то публично. С това свое изявление двамата показват, че на практика погазват законите в България, в това число и закона за политическите партии и че са готови на всичко, само и само да бъдат във властта. В закона за политическите партии ясно са описани стъпките, които всеки български гражданин, който иска да се занимава с политика, трябва да извърви. За съжаление Василев и Петков придобиха популярност на гърба на служебното правителство и на гърба на президента Радев и видяха, че дори погазвайки законите и морала могат да яхнат поредната вълна и да я използват за своите лични политически цели и амбиции“, заяви още Симеон Славчев.

„Партия МИР доказа, че има морал, инициативност и родолюбие в българската политика и в българското общество. Привлякохме голяма част от експертния потенциал на България, голяма част от тези експерти са част от екипа на МИР, което ни радва. Ние обединяваме моралните, честните, почтените български граждани, които искат реално се борят за истинската промяна в България“, каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Кирил Петков: Не правим нищо задкулисно

Предизборната ни кампания ще бъде под 1 милион лева. Ще се вижда откъде идват парите, всичко ще бъде напълно прозрачно, декларира лидер...

Той заяви, че през последните 5 години Румен Радев се е доказал като обединител на нацията и неин морален стожер, заставайки на страната на българския народ, който е въстанал срещу несправедливостта. „МИР беше първата партия, която подкрепи президента Радев, когато той публично заяви, че ще се кандидатира за втори мандат, но не е редно която и да било политическа партия да се свързва в президента, защото той е надпартиен. Виждаме, че бившите министри Петков и Василев се опитват да използват имиджа на президента, но това не е морален и почтен начин за влизане в политиката“, беше категоричен Симеон Славчев

Според лидерът на партия МИР България трябва да има балансирана външна политика и да отстоява националния си интерес, като това може да стане когато България стои на равни отстояния от Москва, Вашингтон и Брюксел. „България има културни, исторически и духовни връзки с Русия и не бива да ги загърбваме“, каза още Славчев.

Той заяви, че партия МИР е единствената партия, която дава образа на бъдещето.

„Този образ представлява това, което трябва да свърши държавното управление. Нашият образ за бъдещето на България е семейство между мъж и жена с 3 или 4 деца. Това означава, че българската икономика е станала ефективна и работеща, че имаме достъпно и работещо образование, здравеопазване. Означава, че имаме морални ценности“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика