Симеонов: Бардаците получиха поредната министерска подкрепа

2926
Симеонов: Бардаците получиха поредната министерска подкрепа
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от обявените резултати от проверката на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) на преместваемите обекти в Слънчев бряг.

От тях се разбира, че общо 32 подобни обекта са поставени върху плажната ивица в комплекса Слънчев бряг, без да са предвидени или са в несъответствие с одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър.

Ангелкова: Нямам конфликт с Валери Симеонов, имаме различни гледни точки

Конфликт между мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме различни гледни точки. Това заяви пред журналисти министърът на туризма Н...

Преместваемите обекти в този курорт са обект на противоборство това лято между ресорния министър Николина Ангелкова и Валери Симеонов.

"За мое голямо съжаление и мин. Нанков се нареди до мин. Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. В петък от Бургас той обяви заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки аргументите в сигнала, който му изпратих и резултатите от проверката на ДНСК и община Несебър. Същите категорично доказаха обратното: че "Спалнята", "Единият", "Какаовият плаж", "Кубинката" и ресторант "Морето" са незаконни. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа", написа в профила си във Facebook Валери Симеонов.

По думите му регионалният министър Николай Нанков "е включил на задна скорост" и вече не се произнася категорично по законността на въпросните преместваеми обекти, които Симеонов оприличи на молове на плажа.

Волен Сидеров: Надявам се Валери Симеонов да отиде да спре и циганските сватби

"Надявам се Валери Симеонов да отиде да спре и циганските сватби, които тормозят хора на различни места в страната. Ако се вторачим сам...

"Сега вече се говори, че заведенията отговаряли на схемата за поставяне, подписана от мин. Ангелкова (заради което съм сигнализирал прокуратурата, т.к. е в нарушение на ЗУТ и наредбата на община Несебър) и че имали разрешения за поставяне от гл. архитект на община Несебър (издадени също в разрез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата площ от 15 кв.м. и многократно височината от 3 м.). Значи ли това, че с подписите на министър и главен архитект се отменят закони и наредби", пише още вицепремиерът. 

Той подчертава, че петте заведения са категоризирани като нощни барове и ресторанти с подписа на Николина Ангелкова, а такива заведения се забранявало да има на пясъка.

"Разбирам кой и кое диктува отказа от задължителното премахване на обектите и спирането на достъпа и ползването им чрез спиране на тока и водата. И ако първото (премахването) е спорно дали е задължение на министерството или общината, то спирането на достъпа и ползването на огромни незаконни заведения, изградени без проект, разрешения за строеж и разрешения за ползване, си е работа на регионалното министерство и ДНСК", допълва Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика