Симеонов иска широко правителство с ГЕРБ и БСП, нарече Трифонов "страхлив"

3027
Симеонов иска широко правителство с ГЕРБ и БСП, нарече Трифонов "страхлив"
Снимка: БГНЕС

Обръщам се към ръководствата на двете най-големи партии, които в най-голяма степен спечелиха доверието на избирателите – ГЕРБ и БСП, за съставянето на едно широко правителство с тяхно и наше участие, така че да отговорим на хората. Най-сетне да се спре с това лично противоборство, с тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии. Това каза лидерът на ПП НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Валери Симеонов.

„Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето. Използвам случая да се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 човека“, заяви лидерът на НФСБ пред "Фокус".

Валери Симеонов напомни, че през 2014 г. са говорили 1 месец с ГЕРБ, гордее се с постигнатото в Турция

Чухме се снощи, поздравил съм и двете партии – така лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори на въпрос дали вече се е обадил на Б...

Според него това е напълно възможно, просто трябва да бъде игнорирано и преодоляно егото на отделните лидери. „Аз моето съм готов да го преглътна. Нямам и кой знае какво его“, коментира Симеонов.

Той посочи, че все пак смята да изчака дали ще имат предложение от ГЕРБ. „Винаги сме повтаряли, че сме готови на разговори и на съвместни действия с всички български партии, независимо от кой спектър са те, защото най-важни са интересите на хората“, каза още Валери Симеонов.

По думите му трябва да се намери общото между програмите на ГЕРБ и БСП.

„Мисля, че няма такива непреодолими пречки в програмите. Трябва да се започне незабавна работа по съгласуването на програмите и да се излезе с едно общо правителство, което да гарантира омиротворяването на страната. Никой няма нужда от един парламент, който едва ще крепи мнозинство с 2-3 гласа. Не дай си Боже някой да се разболее и този парламент да работи под обсадата на силна опозиция, която ще остане недоволна, че не е влязла в управлението. Никой няма нужда от това. Този филм вече сме го гледали“, коментира Симеонов.

Симеонов: Блокадата на турската граница започва в 11.00 часа и ще продължи след изборите

В 11.00 часа трите гранични пункта по българо-турската граница ще бъдат затворени. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов за блокада...

Попитан дали мажоритарният вот може да се окаже проблем при формирането на новия кабинет, той отговори, че всичко би могло да се окаже проблем. Според него за тази цел трябва да се седне на масата на преговорите и да се поставят програмите на отделните партии. „В предизборната кампания забелязахме, че много се сближиха и трябва да се започнат незабавни разговори по отношение на това кои са приоритетите на държавата и в какви срокове могат да бъдат реализирани. Чак след това може да се говори за кадровия подбор и назначаване на конкретни фигури“, добави той.

За отвореното писмо на телевизионния водещ Слави Трифонов, с което поставя ултиматум на новия парламент за разглеждането на резултатите от референдума, Валери Симеонов заяви, че не иска да коментира "страхлив човек, който не смее да влезе в политиката по нормалния начин, а винаги търси някакви обходни пътища“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика