Симеонов: Разговорите на Цацаров не са предмет на бъдещото управление

1471
Симеонов: Разговорите на Цацаров не са предмет на бъдещото управление
Снимка: БГНЕС

Не са предмет на бъдещото управление разговорите на главния прокурор. Това заяви днес съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери Симеонов (НФСБ) пред БНТ.

Симеонов коментира темата за срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на "Овергаз "Сашо Дончев", станала с посредничеството на подалия вече оставка от ръководството на БСП бизнесмен Георги Гергов.

Десетки поискаха оставката на Цацаров и край на беззаконието

Тази вечер в София се проведе протест пред Съдебната палата срещу беззаконието. Мотото на протестиращите бе: "Беззаконието трябва да п...

"Определено не ми харесва това, че главният прокурор отива на срещи извън неговия офис. Това на първо четене не го одобрявам", заяви Симеонов, като уточни, че не може да коментира повече, защото не е известно кой какво е говорил на срещата.

"Не виждам какво мога да коментирам разговор, на който не съм присъствал. Тук има дума срещу дума", посочи той. Съпредседателят на "Обединените патриоти" не вижда проблем в посредничеството на Гергов, се разбра от думите му.

"Още по-малко виждам някаква вина на Георги Гергов, който е организирал срещата", каза той. Симеонов изрази разочарование, че темата за срещата на главния прокурор с бизнесмена е оставила в сянка днешните разговори на Патриотите с президента Румен Радев в рамките на консултациите с парламентарните сили. Той посочи, че съдебната власт е независима и затова депутатите нямали правомощия по този случай.

"Нищо особено не виждам тук. И единият - жив човек, и другият. Могат да се срещат, да си говорят каквото искат, но явно, че единия лъже. Можем ли ние да бъдем съдник", попита той.

Шестима членове на ВСС искат проверка по случая "Цацаров - Дончев"

Шестима членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) внесоха днес предложение на заседанието на пленума в четвъртък да се включи допълнителна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика