Симеонов смята, че Борисов е пожертвал заместник-министърката, пътувала на скъпа командировка

4507
Симеонов смята, че Борисов е пожертвал заместник-министърката, пътувала на скъпа командировка
Снимка: БГНЕС

"Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя е пожертвана от премиера. На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката". Това каза заместник-министър председателят Валери Симеонов пред журналисти в Министерски съвет във връзка с подадената оставка на заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, предаде агенция „Фокус“.

"Тук съм за да изразя своето категорично несъгласие като вицепремиер за приeмането на оставката на г-жа Росица Димитрова. Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист. В държавната администрация се създават много трудно професионалисти, за да бъдат толкова лесно харчени. И то за абсолютно безумни обвинения – че е пътувала с бизнес класа в самолет. Всички тези, които разпространяват тази информация, би било добре да проверят, че когато се наложи да купиш билет в последния момент, обикновено са останали места само в бизнес класа. Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да си купя билет бизнес класа просто защото трябваше да го купя два дни предварително. А къде е спала там, някой сети ли се да попита? В общежитието на посолството. Това за мен е несериозно и смятам, че по този начин държавната администрация ще се обезкръви“, каза Симеонов.

Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лв., подаде оставка

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка, а премиерът Бойко Борисов я е приел, става ясно ...

Той обясни, че е говорил с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за своето несъгласие. "Настоявам оставката да не бъде подписана и да не се освобождава заместник-министър, който има своя професионален опит, има своята професионална биография и е приет в най-тежкото министерство. Или може би си мислим, че България изобилства от добри кадри, изграждани с десетилетия. Не може по този начин да бъде пожертван заместник-министър от министър-председателя", коментира вицепремиерът.

Actualno.com припомня, че по-рано заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие, стана ясно от съобщение от пресслужбата на правителството. Мотивът на Димитрова е "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк".

Поводът за общественото недоволство е, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка. Вчера заместник-министърът обяви, че е сгрешила, че е пътувала с толкова скъп билет, а за случая съобщи вестник "Сега", който разкри, че Димитрова е ползвала бизнес класа с билет. Форумът се е състоял между 12 и 14 юни в Ню Йорк. По същото време в София течеше скандалът около подаването и оттеглянето на оставката на мистъра на труда и социалната политика Бисер Петков заради протестите на майките на деца с увреждания.

Слави Трифонов: Намерих отговора на въпроса какво е да си истински нагъл

"За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал въпроса: “Kакво е да си истински нагъл?”. Нали разбирате - наглос...

Димитрова подчерта, че участието на ръководената от нея българска делегация и изказването в общите дебати и в двете панелни събития са дали възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на конвенцията. Зам.-министърът потвърди, че поканата за участие е дошла още през март, но не знаеше защо решението за нейното участие заедно с експерт от ведомството е взето в последния момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика