Симеонов: В коалицията има много напрежение, на изборите вероятно няма да сме заедно с ВМРО

5658
Симеонов: В коалицията има много напрежение, на изборите вероятно няма да сме заедно с ВМРО
Снимка: БГНЕС

Никой не може да гарантира, че на следващите избори ще се явим в коалиция - при това напрежение по-скоро няма да се явим. Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ „Европа“.

„Като във всяка коалиция не винаги нещата вървят гладко. В случая има натрупани, наслоени напрежения от месеци. Те са натрупани не толкова в идеен план, защото ние с "Атака" и ВМРО сме идейно почти еднакви партии, с очертано патриотичен профил и поставяне на първо място интересите на държавата. В реалната политика, както в случая в Народното събрание, има едни натрупани напрежения, които не знам защо колегата Каракачанов не желае да бъдат решени. Ситуацията в момента е изцяло в полза на ВМРО, от гледна точка на тяхното хиперактивно и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер", каза вицепремиерът Симеонов.

ГЕРБ и Патриотите прокарват законови промени, улесняващи строежа на писти и лифтове

Депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти" се опитват да прокарат промени в Закона за горите, които значително ще улеснят строителството н...

По думите му постоянно всички действия и постижения на „Обединени патриоти“ се представят като постижения на ВМРО. Той отбеляза, че ВМРО е най-малката партия в коалицията, но с най-сериозни претенции по отношение на представяне на избори.

Според него присъствието на депутати от ВМРО в медиите е ход за гарантиране на по-добро представяне при евентуално самостоятелно явяване на избори, предаде Фокус.

Скандал с "Газпром"

Доста изненадващо Симеонов на практика атакува Красимир Каракачанов по темата "собствен добив на газ". Според лидера на НФСБ руският енергиен монополист е основната причина България да не може да се възползва от енергийните си ресурси.

Симеонов срещу Каракачанов за референдум за гей браковете

Вицепремиерът Валери Симеонов и съпредседател на "Обединени патриоти" нарече "глупотевина" идеята на колегата си Красимир Каракачанов з...

"Аз съм бил на конгреса на UKIP на Найджъл Фараж във Великобритания, точно на годишната конференция, където бяха изложени факти за намесата на Русия директно през "Газпром" в саботирането на опитите за добив на собствен нефт и газ, което става в България. България защо няма собствен нефт и газ?! Това, което стана в Генерал Тошево например – директно "Газпром" се намеси през няколко паравоенни организации, които се изсипаха в Генерал Тошево и симулираха масов протест. Включително имам подозрение за тези бавни темпове, с които се проучва находището при "Хан Аспарух", "Силистар", едни забавяния, едни полугодишни спирания, имам силни съмнения, че и там има влияние на руски икономически интереси", каза вицепремиерът.

Външна политика

Попитан дали трябва страната ни да се намеси в конфликта за името на Македония, Симеонов посочи: "Не е нужно да бъдем намесени в решаването на този въпрос с името. Можем да имаме позиция, но в никой случай не трябва да го поставяме като толкова значим проблем за приемането на Македония в ЕС. Това си е проблем на Гърция", коментира Симеонов.

Според него Договора за добросъседство с Македония е постижение, за което той не си е мечтал. В тази връзка вицепремиерът поздрави министър-председателя Бойко Борисов за водената от него външна политика.

Симеонов: Има пропаст в коалиционното правителство по отношение на кадрите

Има пропаст в коалиционното правителство по отношение на кадрите. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред "Фокус". Той се аргумен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика