Ска Келер не е получила официално извинение от българското правителство заради Симеонов

3971
Ска Келер не е получила официално извинение от българското правителство заради Симеонов
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Българското правителство не ми е поднасяло извинение за случилото се с Валери Симеонов и партията му НФСБ. Това заяви съпредседателят на европейските "Зелени" и евродепутат Ска Келер пред Deutsche Welle.

Келер обаче уточнява, че много българи са се свързали лично с нея и ѝ се извинили за поведението на партията на Симеонов, за което тя им е много благодарна. Припомняме, че НФСБ нарекоха Келер "зелена джихадистка" и "нагла и самонадеяна особа".

Писмото на НФСБ срещу Ска Келер стигна и до Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е провел разговор с германската евродепутатка Ска Келер и с българските власти зар...

"Агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите. А това, че само часове след декларацията българското правителство публикува своя позиция, показва, че премиерът (бел. ред. - Бойко Борисов) следи зорко реакциите при подобни атаки. Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение. Аз лично се концентрирам най-вече над това да подкрепям гражданите при техните протести в защита на правовата държава", заяви Келер.

Евродепутатът коментира и нападки на българския си колега Ангел Джамбазки и по-точно реториката на Джамбазки, че подкрепяла ислямската инвация в Европа (бел. ред. - доколкото е известно на Actualno.com в първото си изявление относно ролята на Келер в протестите в защита на Пирин българският евродепутат каза, че "не е известно" тя и съпратийците ѝ да са се изказвали по повод нападенията в Париж, Берлин или Марсилия, особено тези, извършени от лица с бежански статут. По-късно Джамбазки имаше редица медийни изяви и засегна по-подробно активността на Келер от негова гледна точка). Според Келер, с думите си за "ислямска инвазия" Джамбазки смесва темите и обижда българските природозащитници и българите, които застават срещу комерсиалната експлоатация на Национален парк "Пирин“, след като вижда някаква връзка между тях и тероризма.

"Иска ми се кабинетът да оттегли плановете си за доизграждане на ски инфрструктурата в Национален парк "Пирин". Иска ми се да чуе притесненията на гражданите, свързани с изграждането на отсечка от магистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе предвид. Иска ми се България да спазва собствените си закони и правните стандарти на ЕС, както и да положи повече усилия в борбата срещу корупцията", обобщи Келер. И увери, че тя критикува и германското правителство, а не е оръжие, активирано само срещу България. "Важно е да няма двойни стандарти – всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика