Скандал разтресе парламента: Нинова обвини депутат от ДПС в лобизъм

5509
Скандал разтресе парламента: Нинова обвини депутат от ДПС в лобизъм
Снимка: Пресцентър на БСП

В петък (16 април) Йордан Цонев проведе арогантен и нахален разговор и поиска да оттеглим предложението си, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове. Това обвинение отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за проекта на решение за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка.

Уважаеми български граждани, това, което виждате в новия парламент, е старото задкулисие с нови лица. Чуйте аргументите. Онзи ден предложението на „БСП за България“ е било противоконституционно, защото ограничаваме правата на изпълнителната власт, които са им дадени с Конституция. Днес вече не е противоконституционно с новото предложение, с което се увеличават казусите, в които Народното събрание ограничава изпълнителната власт и ще го подкрепят. Значи миналата седмица е противоконституционно, днес вече не е, защото се добавят още 7", каза още Нинова.

ДПС обяви като основна цел свалянето на ГЕРБ, БСП им напомни, че четири години са ги подкрепяли

"Основната цел на ДПС и нейната парламентарна група е свалянето на ГЕРБ от власт." Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йорда...

„Онзи ден пред всички камери и пред ръководството на БСП с мен се проведе арогантен и нахален разговор. В смисъл - „оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове". Цитирам Йордан Цонев и заставам с лицето си пред целия български народ и имам свидетели цялото ръководство на партията. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. Ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на три минути, в който скандално заявих: „Кой си ти, че ще казваш, какво ще прави БСП?". Вие може да командвате във вашата група, но не и в БСП", каза Нинова.

Тези думи на лидера на БСП обаче противоречат и на казаното от зам.-председателя на "Изправи се! Мутри вън" адвокат Николай Хаджигенов, че по начина, по който Нинова предлагаше мораториума - като допълнение към проекта за създаване на Временна комисия за разследване на управлението на Бойко Борисов, при приемане на текста мораториумът ще може да се обжалва в Конституционния съд. Затова го направихме както трябва - през правна комисия, посочи Хаджигенов. Със същия аргумент на 16 април Цонев се противопостави на предложението на БСП. Сега има две предложения за мораториум - на "Изправи се! Мутри вън" и на БСП!

Сега Нинова подчерта, че пета година БСП декларира, че не иска да бъде част от това задкулисие и пета година го доказва. „Доказваме го и сега. Всички аргументи за някакви процесуални нарушения, сами си ги обориха с декларирането, че днес вече ще подкрепят това предложение.

По думите ѝ, това ще се случи след като замина концесията на летище "София“, след като за 2 седмици се е овладяла енергетиката, земеделието, а утре БСП ще изнесе как е овладяна културата.

БСП с нови нападки към ДПС в парламента и предупреждение към новите партии

ДПС тръгват да управляват с вас, помислете си какво ви чака. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в обръщение към "Има такъв народ"...

"Не съм произнасял думите, които Корнелия Нинова твърди - най-малкото не бих си позволил да ги кажа на нея, отговори заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в лично обяснение. "Думите, които казах, бяха свързани със служебния кабинет и с това, което говорих днес от тази трибуна“, посочи Цонев, цитиран от Фокус.

Той заяви, че не е изненадан от това, което се случва. Йордан Цонев обясни, че Нинова му е казала „Кой си ти", когато е казал, че му е дошло дотук да им се карат от тази трибуна.

"Тогава от тази трибуна казах, че сега и веднага има само вкъщи. В българския парламент сега и веднага няма. Това беше истинският спор, но не съм никак изненадан от думите на г-жа Нинова. Не е само моя оценката за това, което се случва там - да излезеш от яростна опозиция с 50 на 100 по-малко гласове и с 50 на 100 по-малко депутати е оценката на хората за тази партия и техния лидер", каза още Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика