Скандал в ефир с Ревизоро - не говори за "Натура 2000", Виктор Николаев му каза да си говори сам

14691
Скандал в ефир с Ревизоро - не говори за "Натура 2000", Виктор Николаев му каза да си говори сам
Снимка: БГНЕС

За пръв път от 20 години на Българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко емисии от леки коли, най-малко чадъри – заради коронавируса. Хората стачкуват за нещо от 20 години, защото правят политика, аз с политика не се занимавам. Това заяви екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро

Законът за биологичното разнообразие го чакаме от 2007 година, ако не го приемем, ще има санкции от Европа. На 90% съм се съобразил със Зелените в закона, твърди Ревизоро.

Екопротестите продължават, в комисията по околна среда се скараха

Представителите на екокоалицията „За да остане природа в България“ напуснаха, заседанието на парламентарната комисия по око...

На директно питане ще паднат ли текстовете за "Натура 2000", Димитров отказа да отговори в конкретика и се стигна дотам водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев да му каже: "Говорете си сам". Ревизоро само заяви, че нито един от текстовете, които той не е внесъл в Министерския свят, не го подкрепя. Припомняме, че част от спорните текстове са на Валери Симеонов и НФСБ – да може собственици на земи да участват в мерките, които ще бъдат прилагани в техните парцели и земи в "Натура" 2000", а Ревизоро е кандидатура от „Обединени патриоти”. Какво точно още иска Валери Симеонов, което изключва научният подход в екологията – припомнете си ТУК!

"Тази контра, с която влизате в разговора, изключително много ме притеснява", добави Николаев, който му каза, че не му е политически опонент, за да говори така.

"То е спряно, спряно е строителството, с акт на ДНСК", заяви Димитров за Алепу. Според него, природозащитниците искали 10 акта, но после щяло да има съд за държавата.

Един журналист не дойде да види новата пречиствателна станция по Черноморието, но дадохте час и половина за един „може би замърсен канал във Варна”, продължи екоминистърът със скандалното си поведение. Той визира видяното и от Космоса замърсяване с фекални води на Варненското езеро.

Като разбрах, че всичко, което искам да направя, не може да стане, по-добре да дадем парите на общините за обществени поръчки, обясни Димитров политическата си визия за управление на сектора. Той добави, че приключил с екозаконодателството през този мандат.

ГЕРБ няма да подкрепи промени в Закона за биологичното разнообразие

Депутатите от ГЕРБ няма да подкрепят предложението на представителите от "Обединени патриоти" за промени в Закона за биологичното разно...

"Може ли да не изглежда варварски застроено и обезобразено Черноморието ни? Не Ви обвиняваме, чудим се защо няма контрол", коментира Николаев.

За скандала с природен парк "Рила" и чакълените екопътеки, Димитров обеща санкции, но говореше така: "Те ще си сложат санкциите". По думите му, багер там няма място.

Екоминистърът обвини и, че фирмите, получили отпадъци от обработката на стари акумулатори от "Монбат" на братя Бобокови, загробвали половината в България незаконно, а имали лицензи да ги съхраняват.

За финал Димитров се оплака как местната власт правела сметища по "Натура 2000" и обвини журналистите как щели да дойдат и да кажат: "Как не Ви е срам?". "Недейте да мислите, че някой ги прикрива. Те са лавина, всяка седмица по 5-6 случая, а ние сме само 480", продължи Димитров буквално да хленчи. И установи, че не можел да бъде във всяка община и "на всяко ТКЗС". Той се оплака, че МОСВ станало разследващ орган, което му пречело на нормалната работа и допълни, че щял да си изкара мандата, но проблемите били по наследство и буквално оплака следващия на неговия пост.

Още: "Природозащитниците: Долу ръцете от Закона. От морето, планините, реките (ВИДЕО)"

Кметовете на Радомир и Перник с обвинения към Емил Димитров

Кметовете на Радомир и Перник с обвинения към екоминистъра Емил Димитров, след неговите изявления, че Радомир е на воден режим по тяхна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика