Слави към партиите: Няма да спра, бе! Няма да спра!

28736
Слави към партиите: Няма да спра, бе! Няма да спра!
Снимка: БГНЕС

"И настана голямата забава – Корнелия Нинова обяви, че БСП нямат пари да върнат надвзетата партийна субсидия от 4 299 690 лв.

Нинова обясни, че от началото на годината БСП е похарчила 2 млн. лв. за еврокампанията, 1,5 млн. лв. за старта на партийната телевизия и още 1,5 млн.лв. за „издръжка на структурите“. Бах тая кампания, бах тая телевизия, бах тая издръжка". Така Слави Трифонов коментира в своята Facebook страница новината, че БСП няма да връща засега надвзетата партийна субсидия. Припомняме, че Нинова заяви по-рано в кулоарите на парламента, че надвзетата сума ще бъде възстановена в бюджета от следващата субсидия. 

"Да приемем, че БСП наистина са изхарчили 5 млн. лв. до юни. И така, задача за първи клас – Нинова може да ползва услугите на сина си, който, по думите ѝ, е един от най-добрите математици в света:

Слави Трифонов: Имам добра и лоша новина

"Днес имам една добра и една лоша новина. Ще започна с лошата. Вчера, в дългия ми материал по повод виенето на умряло на партиите и те...

БСП започва годината с 6 462 000 лв. налични средства (според отчета пред Сметната палата). До днес харчи 5 млн. лв. Значи остават непокътнати 1 462 000 лв. И какво още пропуска Корнелия Нинова? През март-април БСП вече е получила и първия си транш от партийната субсидия за 2019 г., който е в размер на 3 010 786 лв. Прибавяме тези пари към онези 1 462 000 лв. и се получава налична сума към днешна дата – 4 472 786 лв.

А 4 472 786 лв. са предостатъчни на БСП, за да възстанови надвзетите 4 299 690 лв. Даже ще останат и едни 173 000 лв. за скара на Бузлуджа", пресмята Слави.

"Освен това тези дни БСП ще получи и втори транш от партийната си субсидия – 2,5 млн. лв. Освен това до юни партията е получавала дарения и членски внос. Тия пари къде са?

Слави: Говорителите на партиите ще вият на умряло за партийната субсидия

"Започва още една седмица, в която говорителите на партиите ще вият на умряло за партийната субсидия от 1 лев". Това пише в своята Face...

С унизителното си изказване, че нямат пари, Корнелия Нинова ми напомня за оная клета активистка на БСП от зората на демокрацията, която носеше цветя и питаше: „Кой ще ни даде парииии? Кой ще ни издържа?“

Не само БСП се прави на ударена и предпочита разсрочено и дълго във времето плащане, другите партии също се ослушват. Днес към 16:00 ч. няма нови доброволно възстановени суми.

Всички тия ослушващи се партии пък ми напомнят за друго. Напомнят ми за онази безработна ромка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и в продължение на месеци всеки ден теглеше по 400 лв. от банкомата.

Ей като тая ромка са ни партиите – като харчат незаконните пари – кеф, като трябва да ги връщат – зор", пише Слави Трифонов, като допълва: "И още нещо, специално към партиите, представляващи уродливата система: Ей, партиите, няма да спра, бе! Няма да спра!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика