Слави Трифонов: БСП и ГЕРБ се сгодиха, кумове са им ВМРО и НФСБ

6855
Слави Трифонов: БСП и ГЕРБ се сгодиха, кумове са им ВМРО и НФСБ
Снимка: Facebook

Помните ли онзи велик филм ”Опасен чар” с Тодор Колев? В него Седларов и жена му скандираха с радост: ”Сго-дих-ме-се!” Защо си спомних за него? "Защото днес БСП и ГЕРБ се сгодиха. А кумове са им ВМРО и НФСБ."

Това написа Слави Трифонов във Фейсбук по повод решението един глас на избори да струва 8 лева.

ГЕРБ и Патриотите клекнаха на БСП за партийната субсидия

След драматична парламентарна вечер ГЕРБ и "Обединени патриоти" решиха "да запазят стабилността", като подкрепят предложението на БСП з...

Той продължава гневно: И за какво? За какво е тоя годеж? За пари. За нашите пари. За 8 лева субсидия на глас. Ама имало референдум, ама хората искали 1 лев на глас, ама гласували три милиона и половина души - никой не може да застане на пътя на любовта. Любовта е по-силна от всичко. Особено политическата любов.

Българските политици са доста безогледни и развратни в любовта си към парите. И това го търпим, извинете - го търпите. Какво си казвате - 8 лева нищо не са. Да, ама не е така. Вие ги избирате и те за благодарност ви обичат финансово.

Не ви ли омръзна, бе уважаеми българи? Нима думите чест и достойнство са само за Ботев и Левски? Ако продължавате да допускате една шайка да прави каквото си иска, наистина скоро няма да има такава държава", пише още Трифонов.

Припомняме, че вчера парламентът изпадна в патова ситуация, след като първоначално предложението на БСП за осем лева субсидия беше отхвърлено, а след това не бе прието и това на управляващите за 1 лев субсидия. Идеята на социалистите първоначално бе подкрепена само от БСП и Обединени патриоти.

Патова ситуация за субсидиите в парламента, партиите без пари догодина?

Неочакван обрат в пленарна зала по време на гласуванията в бюджета изглежда ще остави партиите без пари за догодина. Парламентът изпад...

Стигна се до провеждането на среща между финансовия министър Владислав Горанов и "Обединени патриоти" в стаята на ГЕРБ. След нея ГЕРБ и "Обединени патриоти" решиха "да запазят стабилността", като подкрепят предложението на БСП за 8 лв. партийна субсидия. От ДПС не участваха в гласуването, тъй като в знак на протест напуснаха пленарна зала преди вота.

По-рано се стигна до сериозен скандал между БСП и ДПС. Първоначално ДПС обвини БСП и ГЕРБ в задкулисна сделка за субсидиите.. "Информацията, която имаме е, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав в залата, за да мине предложението на БСП. Искам да припомня позицията на ДПС, когато ГЕРБ популистки внесоха предложение за намаляване на субсидията за политическите партии на 1 лв. Ние заявихме, ако има субсидия, то тя трябва да гарантира финансирането на най-малките политически партии, поне тези, които са парламентарно представени и може да се отвори дебат за тавана на субсидиите, защото се вижда, че големите партии не могат да изхарчат цялата субсидия и имат големи банкови депозити. За малките политически партии субсидията не е достатъчна и те не могат да финансират дейността си", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Той обясни, че ДПС са имали среща с ГЕРБ, на която е присъствала Менда Стоянова. "На срещата ние заявихме, че 1 лв. субсидия е популистки ход. "Или 0 лв. за политическите партии, за да могат да финансират дейността си чрез дарения, прозрачно и открито. Г-жа Стоянова от ГЕРБ тогава заяви, че популисткото предложение на ГЕРБ е временна мярка и до внасянето на държавния бюджет ГЕРБ ще инициират широк обществен дебат по темата, за да се намери най-правилното решение за субсидиите на политическите партии.

Впоследствие от БСП определиха ДПС за най-безпринципната и корпоративна партия" .Колегата от ДПС заговори за игра на популизъм. Колеги, имахте възможност между първо и второ четене според вашите разчети да направите предложение за 10 лв. субсидия на глас. Точно липсата на такова предложение показва и популизъм в говоренето ви", обърна се към Йордан Цонев депутатът от БСП Стоян Мирчев. "Говорим за референдум, но все пак този референдум не е задължителен за Народното събрание. Чухме и шоупрограма. Имам чувството, че Народното събрание става заложник на една шоупрограма. Колегата от ГЕРБ говори за плащане на политическа цена", допълни червеният депутат. Той посочи, че ДПС са виновни партиите да минат в ръцете на бизнеса.

Скандал заради субсидиите: БСП обяви ДПС за "най-безпринципната и корпоративна партия"

Когато едно предаване е решило да се превърне в политическа партия, реши да се заиграва с популизма и да нанесе този тежък удар върху б...

„Това, което ние в момента предлагаме е да защитим политическия плурализъм. Ако не го направим, г-н Цонев, ще превърнем политическият живот в корпоративен диктат. Сигурен съм, че точно тава вие искате. Вие сте най-корпоративната партия, най-безпринципната. Това, което правите е лицемерие, защото в този парламент вие сте в скрита коалиция с ГЕРБ и с „Обединени патриоти““, подчерта още Мирчев. „Понеже г-н Цонев говореше, че защитава българските мюсюлмани. Вие никога не сте ги защитавали, вие винаги сте стояли върху техния гръб, потискалите сте ги, за да стоите в тази зала“,обяви червеният депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика