След КСНС Каракачанов скептичен за новия антикорупционен орган

1806
След КСНС Каракачанов скептичен за новия антикорупционен орган
Снимка: БГНЕС

Има два законопроекта за борба с корупцията в Народното събрание, които ще се борят за гласовете на народните представители.​ По отношение от самия закон нямаше различия за смисъла му по време на Консултативния съвет за национална сигурност. Аз лично обаче съм скептичен. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

Какво означава да направим нов орган, нова структура, досегашните структури не работят? Аз лично смятам, че цялата тази тема се преекспонира и се прави, за да покажем на европейските ни партньори колко сме загрижени за тези процеси. Истината е, че този проблем може да се реши и по сега действащото законодателство, говоря за корупцията, посочи вицепремиерът.

Каракачанов: В Крим има ракети, но никой не е казал, че са насочени към България

Факт е, че част от ракетите на Русия, разположени в Крим могат да стигнат и до България, но не е казано, че те са насочени непременно к...

 Според него въпрос на желание е борбата с корупцията. За съжаление, този процес е изтърван. По принцип добре, има съгласие за нов закон, споровете са в това дали да има нов разследващ орган и кой да назначава ръководителя му, каза Каракачанов.

Превъоръжаването на армията

Държавата не трябва да прави компромиси с въоръжаването на българската авиация.

Решението на парламента е в посока да се започнат разговори отново за проекта за новия изтребител. Говори се едновременно за трите проекта за модернизация - авиация, флота и бронираната машина за пехотата, заяви военният министър.

Лично смятам, че ако купуваме самолети, те трябва да са нови. Днес ще предложа към офертите, които са дадени от участниците втора ръка, да има и нови самолети, обяви Каракачанов.

Стратегията за националната сигурност ще бъде в МС през октомври, заяви Цветанов

Стратегията за национална сигурност в момента минава през обществено обсъждане и ще бъде внесена в Министерски съвет за приемане до к...

Докато дойдат новите самолети, ние трябва да поддържаме МиГ-29 във въздуха и това да става чрез директни договори с производителя без посредници. Ние ще настояваме частите да бъдат закупувани от производителя, а ремонтът да се осъществява в българските военноремонтни заводи, стана ясно от думите на Красимир Каракачанов.

Ние сме договорили 100 млн. лв. за заплати в армията с Министерството на финансите. Те ще бъдат разпределени спрямо службата, която се изпълнява. Където е по-тежка службата, трябва да се даде повече стимул на хората. За леката служба има желаещи, заяви министърът на отбраната.

Беззаконието

Не патриотите изпратиха циганите да бият горските, коментира Каракачанов случая с пребитите от роми лесничеи в Хисаря. Припомняме, че инцидентът стана в понеделник вечер, когато горските се опитали да спрат ромите, които крадели дърва.

Ако искате да направим референдум и да питаме трябва ли част от обществото да има само права, а не задължения? Това справедливо ли е?, попита риторично вицепремиерът. Аз винаги съм се борил за това всички граждани да бъдат равни пред закона.

Участниците в КСНС не се разбраха за антикорупционния орган (ВИДЕО)

Консултативният съвет за национална сигурност по въпроса с корупцията завърши без съгласие за ролята на новия антикорупционен орган и п...

Ние трябва да се опитаме да ограничим възможността чрез религията да се прави радикална политика в България. Когато религиозните общности получават парите си от чужбина, от там им диктуват и поведението. По гетата се настаняват радикални ислямистки проповедници. Това е сериозен проблем и държавата няма право на компромис, категоричен бе военният министър.

Признаването на българското малцинство в Албания

Това е исторически факт. България и Албания винаги са били съюзници в своята борба за независимост. Албанците са политечески фактор и наш партньор в НАТО, заяви Каракачанов.

Изборите в Македония

По думите му партията ДПМНЕ води изключително антибългарска политика. Тяхната кампания беше наказана по един жесток начин. ДПМНЕ използва факта, че Зоран Заев подписа договор за приятелство с България. Резултатите на втори тур ще бъдат пълен разгром за Груевски. Победи онзи курс в Македония, който иска отваряне, приятелски отношения с България, а не омраза, категоричен бе още вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика