След среща с Борисов: Главчев подаде оставка като председател на парламента

13640
След среща с Борисов: Главчев подаде оставка като председател на парламента
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е подал оставка. Това съобщи самият той от парламентарната трибуна в началото на днешното заседание.

Решението е взето тази сутрин, след като министър председателят Бойко Борисов прекара повече от час в кабинета на председателя на парламента, заедно с председателят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов. "Стабилността на държавата е преди всичко. След малко Главчев ще обяви решението си в пленарната зала", каза Борисов преди да започне пленарното заседание.

Борисов смята, че БСП искат да съборят държавата

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Народното събрание за заседанието, на което ще бъде гласувано искането на БСП за оставка на парламе...

"Това е морален акт. Като досегашен пръв сред равни давам личен пример", каза Главчев от парламентарната трибуна.

"Ние от ГЕРБ не демонстрираме двоен аршин. Когато има някакъв проблем, ние веднага реагираме, за разлика от други. Това отново е морален акт, като всяка една оставка. По този начин искам да се възстанови нормалната обстановка в залата и да не се хвърля сянка върху председателството", добави още той.

До искането на оставката от левицата се стигна, след като в сряда Главчев изгони лидера на БСП Корнелия Нинова от заседанието на Народното събрание и наказа депутата от левицата Антон Кутев с отстраняване от две заседания.

"Воля" няма да подкрепи оставката на Главчев

Парламентарната група на "Воля" няма да подкрепи оставката на Димитър Главчев, както настояват от БСП. "Воля" би напуснала парламентар...

Това стана, докато Нинова четеше декларация от името на партията, след като парламентът отказа да изслуша премиера Бойко Борисов по искане на БСП. По-късно социалистите обясниха, че декларацията на БСП не е била предварително подготвена, а Нинова е импровизирала. Тя беше изгонена заради "обида на парламента и членове на Министерския съвет", а Кутев - за реплики от залата. Веднага след това левицата поиска оставката на Главчев.

"Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите", коментира вчера (16 ноември) премиерът Бойко Борисов на проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път. Групата на ГЕРБ декларира, че стои зад Главчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика