След среща с руския главен прокурор, Борисов реши да не отговаря на въпроси

8335
След среща с руския главен прокурор, Борисов реши да не отговаря на въпроси
Снимка: БГНЕС

Не, не може - така премиерът Бойко Борисов отговори на молба за въпроси от страна на журналисти по време на официална церемония в Министерския съвет, на която на кметове на по-малки общини бяха връчени договори по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Путин помолил Борисов държавата да пази руските туристи

Когато говорих с президента Путин и го помолих да върне руските туристи в България и той изпълни това свое задължение, той ми постави с...

Отказът на министър-председателя дойде, след като се разбра, че той се е срещнал с главния прокурор на Русия Юрий Чайка в сградата на Министерския съвет. На срещата присъстваха и главният прокурор Сотир Цацаров, както и извънредният руски посланик в България Анатолий Макаров. Какво е говорено на тази среща става ясно единствено от кратко съобщение на правителствената пресслужба.

"По време на разговора в Министерския съвет двамата обсъдиха актуални теми по линия на сигурността и борбата с тероризма. Премиерът Борисов отбеляза, че имаме интерес руски туристи да посещават България и благодари на службите на двете страни, че са осигурили спокоен сезон за тях. Борисов обърна внимание на търговско-икономическите отношения между България и Русия, като изтъкна, че ще е от взаимна полза тяхното развитие да продължи".

Припомняме, че вчера (18 септември) Борисов подчерта в две медийни изяви, че от гледна точка на военна доктрина Русия е наш враг, защото членуваме в НАТО. Той обаче поясни, че работи за подобряване на отношенията между Русия и Европа и премахване на западните санкции срещу Руската федерация, като посочи туризма и енергетиката за ключови полета на сътрудничество между София и Москва. Специално Борисов наблегна на газовия хъб "Балкан".

Иначе на церемонията с връчването на договорите по ПРСР стана ясно, че са отделени 43 млн. лв. за рехабилитацията на улични мрежи, градска среда и училища на 15 общини.

Борисов за Русия - ако има война, ще се бием за НАТО, но трябва да няма санкции

Като военна доктрина да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, е противоречащо си. България е в НАТО. Във всички срещи на НАТО...

"Целият контрол е при вас, да няма после разследвания на телевизиите - къде шапка, къде асфалт. По 1,2,3,4,5 млн. отиват към най-малките населени места, а цялата програма е за близо милиард. Колкото по-бързи и ефективни сте при подаването на договорите, толкова по-бързо тези пари ще стигнат до хората и работата ви ще бъде видима. Тук сте кметове от всички партии и мога да кажа, че по този начин се подготвяте за предстоящите местни избори. Искам да ви пожелая късмет и успех, да сте живи и здрави", заяви премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика