Станишев: Аргументите по новия вот на недоверие са нелепи

23502
Станишев: Аргументите по новия вот на недоверие са нелепи

Като "нелепи" определи мотивите за втория вот на недоверие към кабинета "Орешарски" лидерът на БСП Сергей Станишев.

Самият Станишев заяви, че се е надявал най-сетне да види някакви смислени аргументи от страна на "опозицията", но, за съжаление, това не е станало.

"Особено пък ГЕРБ да внасят вот за регионална политика, след като за 4 години регионалните диспропорции в стандарта на живот на българите, в инфраструктурното развитие се задълбочиха. Това го знае всеки в България. След като ГЕРБ, за разлика от повече от 10 други европейски страни, не отстояха при преговорите за новата финансова перспектива допълнителни средства за България именно за регионално развитие за най-бедните региони, те да внасят вот на тази тема направо е смешно и жалко", заяви Станишев, цитиран от Агенция "Фокус".

„Нека им чуем аргументите. Надявам се най-сетне да бъдат в зала, за да обосноват своите напъни. Имаме много добри отговори за техните мотиви”, посочи още червеният лидер.

На въпрос за Делян Пеевски, Станишев каза: „Елементарно нещо е да се спазват законите и да се уважават решенията на легитимните институции. Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Всички добре знаем какви са вече протестите в немалка степен”.

Той добави, че не вижда основание за анкетна комисия за съответствие между декларираното и фактическото състояние на Делян Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика