Станишев разкри колко пари ще получи България от ЕС заради коронавируса

3503
Станишев разкри колко пари ще получи България от ЕС заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Приблизително 15 млрд. евро пряко ще получи България от ЕС, което е сериозна сума. В крайна сметка ще разполагаме с  30 млрд. евро, заедно с парите за кохезионна политика. Това заяви в сутрешния блок на bTV председателят на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев.

"Както имаме Щаб за борба с коронавируса, така трябва да имаме и такъв за икономиката. Ние ще трябва да представим план за излизане от кризата пред ЕС", допълни Станишев.

Станишев видя опит за натиск върху номинациите в БСП

Това, което чувам, е, че силно се използва апарата като инструмент за натиск при номинациите. Тръгваме към конгрес без политически доку...

"България стои много добре в здравен план в Европа, но не така стои въпроса с икономическите мерки. Намаляването на ДДС-то беше емоционална реакция - не се знае дали това ще доведе повече туристи и изсветляване на сектора", коментира евродепутатът.

"Когато намаляваш ДДС-то за един сектор, то трябва и за друг. Защо не се намалява ставката за детските стоки", попита Станишев.

В кризисна ситуация, когато има твърде много неизвестни за икономиката, се създава още несигурност, посочи той.

Президентът на ПЕС взе отношение и по въпроса за другарския огън в БСП.

"Следя с голяма тревога кампанията за председател на БСП. Едни от говорителите на кампанията го правят по байганьовски, други по-изтънчено.

Радан Кънев: EС вече няма да раздава пари просто така, както свикна властта ни

ЕС успя да се консолидира покрай пандемията от коронавирус. Това каза евродепутатът Радан Кънев пред bTV. Той обясни, че тепърва ще ста...

Георги Гергов е избран за изкупителна жертва. Видим е тандема Нинова- Овчаров", посочи лидерът на Партията на европейските социалисти и допълни, че е имал среща с Корнелия Нинова преди месец и половина.

Не случайно човекът, който ще готви основният политически документ за конгреса е Румен Овчаров. И Овчаров защитава Нинова като Матросов на амбразурата", посочи той.

Тезата, че тези, които ще се състезават срещу действащия председател, действат по поръчка на ГЕРБ, е фалшива опорна точка, налагана централизирано, смята той.

Какви барони са председателите на общинските организации? Те са ядрото на партията, каза Станишев по отношение на изказване на Румен Овчаров.

Просто трябва да се успокои обстановката, който иска да се кандидатира - да се кандидатира, какво страшно има, добави той.

Румен Овчаров: Не БСП, а управляващите искат да свалят Корнелия Нинова

Управляващите искат да свалят Корнелия Нинова като лидер на БСП, заяви пред BTV Румен Овчаров, който е член на Националния съвет на пар...

Част от реформите, които се приписват на сегашното ръководство, са направени още по мое време, посочи Станишев, който е и бивш лидер на БСП. Той даде пример с мандатността.

Партията трябва да бъде успокоена, категоричен е лидерът на европейската левица. И припомни, че срещу него се е състезавал президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, който направил "доста агресивна кампания".

Никой не е правил драма от това, че някой се кандидатира срещу председателя, посочи Станишев. И подчерта, че основния въпрос, на който трябва да отговори БСП е какво предлага на страната, какво различно от ГЕРБ предлага.

Запитан той би ли се кандидатирал за лидер на БСП, Станишев бе категоричен: "Аз нямам властови амбиции, за мен е важна БСП!"

"Никога не съм се срещал с Васил Божков по време на мандата ми. Министерствата имат много разговори с бизнесмени, което е нормално. Този диалог трябва да се води", отговори Сергей Станишев.

Намаленото ДДС е опасен прецедент без гарантирани ползи, предупреждават от софтуерния бранш

Опасен прецедент без гарантирани ползи за крайния потребител. Така Българската асоциация на софтуерните компании определя гласуваните н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика