Стоян Мирчев: Не одобряваме, но не се и притесняваме от "политическото бракониерство"

2036
Стоян Мирчев: Не одобряваме, но не се и притесняваме от "политическото бракониерство"
Снимка: БСП

„Не ни правят добро впечатление тези опити за „ политическо бракониерство" от страна и на президентската администрация във връзка с новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Изходът е един – президентът Румен Радев да се разграничи от тези информации, че човек от неговата администрация е подпомагал за контактите на Петков и Василев с партия „Екогласност“, която е част от нашата коалиция“, каза пред БНР депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Петков: Влизаме в политиката, ще участваме на изборите, търсим партньор

"Не вярвам и тази нова формация да вземе от гласовете на БСП, защото те и двамата са десни хора, политиките са им десни, те не го отричат това нещо. А и опитът за "бракониерстване" в нашата партия, все пак БСП е партия със силно чувство за самосъхранение, обикновено има обратен ефект.

По-скоро, според мен трябва да се притесняват колегите от Демократична България, защото и профилът, и познанствата, единият от министрите е участвал в създаването на ДБ, тъй че те трябва да са притеснени от новия бъдещ формат", каза още Мирчев.

Мирчев заяви, че е имал информация за срещи на Кирил Петков с лидера на "Екогласност" Емил Георгиев за опит за покана за мандатоносителство.

Лидерът на “Екогласност” за "Харвардската оферта": Петков и Василев искаха да поемат всички разходи по предизборната кампания

Близки до президента Румен Радев, в т. ч. съветникът на държавния глава Николай Копринков, шефове на политически кабинети в служебното ...

"Бракониерстването обаче в политиката, от хора, които казват, че са морални в политиката, а правят такива опити - явно ти не си представител на този нов морал и нова политика, за която пледираш...Това е доста нередна игра... Това е мръсна игра под масата, надявам се и г-н Румен Радев да се разграничи от тях... Става дума за г-н Копринков от президентството, аз съм сигурен, че това е името зад тази нечиста практика, която се опитва да се наложи...", заяви Мирчев.

"Но иначе не може с десни мерки да правим леви политики. Когато това някой ти казва, че не е нито в ляво, нито в дясно, явно няма да направи нищо полезно за хората", коментира идеите на Петков и Василев Мирчев.

По думите на Мирчев БСП по-скоро ще остане на позицията да подкрепи за предстоящите президентски избори двойката - Радев-Йотова:

"Независимо, че по места ще се излъчат предложенията на структурите ни, ние сме демократична партия, така че процесите за издигане на кандидати за президент и за депутати вървят паралелно. Предложенията при нас вървят от горе на долу. Радев и Йотова ще имат редица номинации, в това съм сигурен", поясни още Мирчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика