X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Съдийката от "Яневагейт" Румяна Ченалова повежда листа на "Възраждане" (ВИДЕО)

11348
Съдийката от "Яневагейт" Румяна Ченалова повежда листа на "Възраждане" (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
Бившата съдийка Румяна Ченалова, която стана известна около скандала "Яневагейт", ще бъдe водач на листа на партия "Възраждане" за предстоящите на 4 април парламентарни избори. От думите на председателя на партията Костадин Костадинов се разбра, че тя ще е първа в листата на "Възраждане" в Кюстендил.

Лидерът Костадин Костадинов пък ще бъде начело във Варна и в 25-ти многомандатен район в София, където водачи са председателят на БСП Корнелия Нинова, а традиционно листата на ГЕРБ се оглавява от Бойко Борисов.

Костадинов се обяви за „рестарт на държавата“. Той отрече възможността формацията на Васил Божков „Българско лято“ да ползва регистрацията на „Възраждане“ за изборите на 4 април и определи излязлата в медиите подобна информация като „фалшива новина“.

Името на „Възраждане беше намесено в една много глупава инсинуация, а нашата идея и нашата цел е да управляваме самостоятелно. И в името на това ние участваме в изборния процес“, каза Костадин Костадинов.

Самата Ченалова потвърди с дълга публикация във Фейсбук, че ще бъде кандидат за депутат, издигнат от партията на Костадин Костадинов, като написа и мотивите си за това.

Ето какво написа тя:

Здравейте приятели,

Приех предложението да участвам в изборите на 4.04.2021год. като кандидат за народен представител от гражданската квота на ПП „Възраждане“.

Знам, че това мое решение ще има разнопосочни последици, ще последват аплодисменти, но и кал, надежда, но и разочарования.

Не участие в парламента на всяка цена, а участие в битката за свобода и справедливост е целта и смисъла на решението ми.Всяка стъпка е от значение по пътя към свободата – така мисля аз.

Доверих се на ПП Възраждане ЗАЩОТО :

1.В платформата им за управление не само в конкретика , структурирано и аналитично са посочени условията в които живеем днес, но и начините за преодоляване на тежките изкривявания в икономиката, социалния живот, държавността.

2.Основа на управленската им политика са защита на основните права и свободи,възможност за оцеляване и развитие на малкия и среден бизнес, стимулиране на отговорното родителство, възстановяване на суверенитета, преоценка и равносметка на „прехода”, дефиниране на национални цели и национален идеал, повишаване на доходите и подобряване на качеството на живот.

3.ПП Възраждане предлага КОНКРЕТНИ законодателни промени в областта на вътрешната и обществена сигурност, правосъдие, относно демографската катастрофа, икономика, управление на държавните ресурси, бюджет и финанси, образование, здравеопазване, регионални политики и градоустройство, екология, наука, медии, култура и др.

4.В областта на външната политика ПП Възраждане предлага създаването на доктрина за национална сигурност , основана на националните ни интереси, които не са затворени в териториалните ни граници, а отразяват различните аспекти на националния идеал и чието осъществяване изисква настъпателен, но в същото време разумен и балансиран външнополитически курс.Като основен приоритет е очертано поддържането на добри и стабилни външнополитически отношения, които да се основават на взаимната полза, с всички страни и народи, които са добронамерени към нас.Второто важно направление е положението на българските общности в чужбина – националните и емигрантските. България трябва да бъде духовна и културна обединителка на сънародниците ни, които се намират извън днешните ни граници.

5.ПП Възраждане предлага разработване на дългосрочна национална доктрина за развитието на енергетиката , като предлага конкретни мерки и стъпки за осъществяването им.

6.ПП Възраждане предлага конкретни мерки за съкращаване на държавната администрация и регулиране на управлението на държавните ресурси, преразглеждане на сключените договори за концесия, създаване на нов закон за концесиите, който да защитава националният интерес.

7.Възраждане предлага централизиране на надзорните и контролните функции в областта на фиска, създаване института на Финансов омбудсман с право на законодателна инициатива, създаване на арбитраж по банкови, застрахователни и осигурителни спорове към Финансовия омбудсман.

8.В областта на данъчната политика ПП Възраждане е за въвеждане на принципа на семейно подоходно облагане. Вместо социални надбавки да има данъчни облекчения за работещите родители, да бъдат диференцирани ставките и намалено ДДС ,ДДС върху храни и лекарства да бъде премахнат, както и данък „лихви“, който добавя излишна административна тежест, без видим фискален ефект., както и данък „уикенд“ – по същата причина, както защото дава възможност за произволни тълкувания, натиск и корупционни практики.В данъчното облагане на фирмите за присъщи фирмени разходи да се признават разходите за инвестиции в придобиване на собственост, предназначена за дейността на фирмата.

9.Като източници за увеличаване на данъчните приходи ПП Възраждане посочва въвеждането на стриктен контрол върху износа на доход и укриването на данъци чрез вътрешногрупови разчети на корпорациите, данък върху приходите от хазартни игри със значителна данъчна ставка облагане с акцизи рекламата и пропагандата на хазартни игри, въвеждане на данък върху приходите на НПО-тата от чуждестранни източници, засилен контрол върху фирмите с офшорни собственици и финансовите им потоци; анализ на приватизационните сделки. Търсене на начин за обезщетяване на държавата при неспазване на ангажиментите. Търсене на отговорност от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол.

10.Образованието, неговата роля и нуждата от преосмисляне и преструктуриране е един от приоритетите на ПП Възраждане. Премахване на административния гнет над българския учител, намаляване на бюрокрацията, драстично редуциране на документооборота. Диференциране на образователните програми съобразно входното ниво, възможностите и потребностите на обучаемите.Освобождаване на възможностите да се генерират образователни инициативи и вън от коридорите на министерството.Възстановяване на специализираните училища, подготвящи професионални кадри, като се засилят връзките с бизнеса и индустрията. Стимулиране на работодателите да подпомагат образователния процес.Създаване на национални свободно достъпни библиотека и видеотека с учебно съдържание на български език, така че всеки ученик да ползва тези ресурси за своето обучение, независимо къде се намира. Да се въведе гъвкава система за финансиране и да бъдат премахнати делегираните бюджети. Да се прекрати практиката за закриване на училища. Да се допуснат местните общности и родителите в реалното управление на образователния процес и ще им се позволи дофинансиране на желани от тях дейности.

11.В областта на здравеопазването ПП Възраждане очертава съвсем ясни мерки и задачи : Увеличаване на ресурсите за превенция и профилактика. Възстановяване на училищните здравни кабинети. Система за годишни профилактични прегледи. Изследвания за откриване в ранен стадий на непроявени заболявания със значима обществена тежестСъздаване на звено за проверки и контрол на лекарските практики, на диагностицирането и на изписването на лечения и изследвания, с цел да се предотвратяват и преследват злоупотребите с болните и със средствата на здравните каси.Възстановяване на справедливостта в ползването на здравни услуги чрез въвеждане на лични здравноосигурителни партиди. Въвеждане на доброволност на здравното осигуряване, което в момента е преобразувано в задължително всеобщо здравно застраховане.Премахване на монопола на НЗОК и ситуирането й в остра конкурентна среда, осигуряване на възможност за работа и на частни здравни каси. Държавно финансиране, на медицинските дейности, обвързани с нуждите, а не с резултатите. Контрол на цените на лекарствата в аптечните вериги. Създаване на верига държавни аптеки, които на пазарен принцип ще се борят със спекулативните цени в аптечните вериги.Създаване на индикативни стандарти и нива за заплащането на труда на лекарския и нелекарския персонал в държавните и общински лечебни заведения;Осигуряване на държавно програмно финансиране за проблемите по семейното планиране и асистираната репродукция.Въвеждане на лична здравна карта с индивидуална партида. Въвеждане на информационните и комуникационни технологии в отчитането на медицинската помощ.. Създаване на програми за здравна култура и здравно образование на населениетоИнвестиции в квалификацията на медицинския персонал на всички нива в здравната система. Стимулиране на студентите по медицина при завършване да избират специалности, при които се очертава дефицит.

12.И още, и още…

"Възраждане" с предложения за по-добра бизнес среда

Бизнесът в България е подложен на изпитание. Ние от Възраждане смятаме, че не може да има богати работници, ако бизнесът е рекетиран, п...

13.Приех поканата на ПП Възраждане и защото :

През зимата на 2020г. те организираха първите протести срещу корумпираното правителство.Пред сградата на регионалното министерство десетки бяха обгазени и изгорени с лютив спрей, бити и ритани от еничарите на властта, които стъпкаха българското знаме.Бях там.

През пролетта на 2020год. отново организираха протести срещу властта, подкрепени от хиляди българи.В името на общата цел възрожденци свалиха своите знамена, защото преди всичко са българи.Бях там.

ПП Възраждане участва и в протестите през лятото на 2020г.Точно нейните членове бяха „ неприемливо активни“ за властта и получиха поредната порция агресия чрез побоища и арести.

ПП „Възраждане“ е ЕДИНСТВЕНАТА политическа партия в новата ни история , попаднала в обсега на специално внимание на прокуратурата и решението на властта да я унищожи по всякакъв начин – чрез иск за заличаването и, чрез преследване на членовете и, арести и образуване на досъдебни производства.

В основата на политиката на партията е националният суверинитет и защита на човешките ни и национални права.

От „Възраждане“ сезирали ЕК заради атаките към партията (ВИДЕО)

Репресиите срещу партия "Възраждане" продължават година, алармира лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция в пресклуб...

За мен е особено значимо, че членовете и съмишлениците на партията от създаването и до сега провеждат последователна политика за защита на националното ни самосъзнание.Издават и подаряват учебници по родолюбие, провеждат сказки и семинари, работят за децата на България.Реставрират и финансират поставянето на паметници на българските национални герои.

България е над всичко!

ПП Възраждане не е срещу Европейския съюз и срещу друга държава или обединение.Тя е за защита на националния ни интерес и за външнополитически отношения, основани на взаимно уважение.

Това са мотивите ми, да приема поканата.

Не са емоционални.

Прочетох, говорих, проверих.

Къщата в Барселона и връзката с "Яневагейт" – заличавали ли са се следи?

Макар темата за китайския коронавирус да измества от информационното пространство темата "къща в Барселона", неудобните въпроси по скан...

Уважавам правото на мнение на всеки.И съм за разумен, конструктивен и аргументиран диалог.

Не споделям идеята за себеутвърждаване по пътя на безпринципното говорене.

Ето защо от тук нататък НЯМА ДА ДОПУСНА в профила ми да се използва езика на омразата, разпространяването на клевети, обидни изрази, внушения, сарказъм, обиди и манипулации по какъвто и да е начин.Тези, които си позволят подобно поведение, ще бъдат блокирани и докладвани на администраторите на Фейсбук.В случай, че квалифицирам деянието като престъпление, ще сезирам прокуратурата при престъпление от общ характер или ще депозирам частна тъжба при престъпление от частен характер.Тези си действия ще огласявам публично.

Благодаря на всеки, който ще подкрепи позицията ми !

Време е за битка !

Скандалът "Яневагейт"

Ченалова: От Европа мълчат - като Караянчева

”Вътрешната политика си е ваша работа”- така звучи в общи линии позицията на германското посолство след вчерашния протест. ...

В края на 2015 година сайтът "Биволъ" започна да публикува части от разговори, в които участват Янева, Ченалова и Мондешки, водени в началото на същата година. По това време ръководения от Янева съд беше разтърсен от корупционен скандал, а срещу нея бяха повдигнати обвинения за нарушения при издаването на разрешения за подслушване.

В разговорите се споменават имената на главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на Върховния административен съд Георги Колев и членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), близки до тях. Всички те по думите на Янева са я "обгрижвали" по време на скандала, а главният прокурор дори бил поел ангажимент да "завоалира" нещата по разследването за незаконно подслушване, станало известно като разследването "Червей". По него Янева беше осъдена на две инстанции, но в рамките на процеса стана ясно, че прокуратурата е спестила да повдигне редица обвинения.

След излизането на записите и ВСС, и прокуратурата отказваха да се занимават с тях. В крайна сметка след натиск от Европейската комисия съветът проведе скоростна проверка, която беше прекратена с аргумента, че не се е потвърдила автентичността на записите. Започналата в контролираното изцяло от Цацаров антикорупционно звено пък не беше насочена към съдържанието на разговорите, а към това кой е правил записа. Самият главен прокурор не само отказа да се оттегли, докато трае проверката, но и показа, че е редовно информиран за нейното развитие.

В крайна сметка прокуратурата образува досъдебно производство за незаконен запис. Именно това разследване е било прекратено. Това е станало близо три месеца след като в интервю за в. "Труд" Мондешки, който е осъждан за измами, разви тезата, че записите са правени по сценарии и са били направени от съдиите, за да шантажират. Очевидно прокуратурата, която от три години води разследване за пране на пари, насочено към него, е възприела неговата теза. В същото време Румяна Ченалова потвърди, че разговорите са водени и че не става дума за постановка.

В разговорите между тримата се разкриват данни за влиянието на Делян Пеевски и ДПС и в службите за сигурност, Софийския градски съд и ВСС.

Разследването по "Яневагейт" се водеше от прокурор Димитър Франтишек, който работи по редица други ключови разследвания.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Последно в Актуално