X
 
 

Съдът отказа да регистрира "Няма такава държава" на Слави Трифонов

25679 8
Съдът отказа да регистрира "Няма такава държава" на Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС
Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия „Няма такава държава“ на Слави Трифонов. Мотивите на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова, са два: името и емблемата на партията, в която има вградено българското знаме.

Според нея представеното графично изображение не само не разколебава, а засилва извода, че "интегрираните цветове бяло, зелено, червено" биха могли да внушават за използване на знамето на Републиката".

Слави Трифонов: БСП и ГЕРБ се сгодиха, кумове са им ВМРО и НФСБ

Помните ли онзи велик филм ”Опасен чар” с Тодор Колев? В него Седларов и жена му скандираха с радост: ”Сго-дих-ме-се!...

За името на партията съдът приема, че "изразът "няма такава/няма такъв ..." би могъл да е противен на добрите нрави, само когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а състоянието на държавата, изразът се явява по-скоро оценка, а не обида.

Съдът заявява, че гражданите са свободни да дават оценка на заобикалящата ги действителност, стига да не използват обидни изрази. "В настоящия случай сам по себе си изразът "няма такава/такъв" не е обиден, а съчетанието му с "държава" изразява не незачитане на държавността, а оценка относно обществено-политическия живот такъв, какъвто той е видян от учредителите на партията", пише в решението.

Съдия Костадинова коментира и твърденията на адвокатите на организацията, че наименованието ѝ трябвало да се разбира като "Няма такава хубава държава."

"Противно на изразеното от процесуалните представители на молителя становище, съдът счита, че изразът "няма такава/няма такъв" трябва да бъде изследван не само в позитивното му звучене, но и с възможната отрицателна конотация - тъй като по делото не са събрани никакви доказателства, от които да се направи извод, че вложеният в израза смисъл е единствено позитивният", пише тя.

Какво се крие зад НТД ("Няма такава държава")?

"Няма такава хубава държава" - това била идеята, с която учредителите на партията "Няма такава държава" (НТД) на Слави Трифонов и екипа...

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • A ONE BIG FUCKING INTELIGENT MAN 6 A ONE BIG FUCKING INTELIGENT MAN преди 1 месец Профил на трол?
  не съдът а евреите цру моссад кгб и турция забраняват да се направи тая партия от патриот българин
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Долу мафиотските партии ГЕРБ, БСП и ДПС! Вчера пак си гласуваха 8 лв на глас държавни субсидии! Паразити на държавна ясла, които не чуват народа си!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ако по някаква причина си представяш, че пишейки тук можеш да ги поставиш по "долу" от сегашната им позиция, завиждам ти на оптимизма!
  : 1 !
 • Репортаж от село Музика : 4 Репортаж от село Музика : преди 1 месец Профил на трол?
  ощо 5000 жители . Отсъстващите чужбина-гурбет 2500 . Пенсионери 1000 . 100 на частна работа . В административният сектор 400 . Останалите 1000 метли , и така нататък . Заплатата за Слави минимум 5000 лв месечно плюс право на ползване на вилата , къща , апартамент, кола , шофьор , охрана от женският състав на театър на армията , право на поне 10 посещения в чужбина заради важни инфраструктурни-кулу виж още ›› турни събития , безплатен и неограничен интернет с окончанието ".org.bg" , общо взето : Силикон Велей .
 • Кмет на село Чумо , заплатата 4000 лв. 3 Кмет на село Чумо , заплатата 4000 лв. преди 1 месец Профил на трол?
  да си имаш държавен лиценс за силна музика едното . Си имаш собствена телевизия , май , вече всеки си има такава охранителна инсталация , благодарение на Бил Гейтс . А сега вместо да се насладиш на партиената субсистия , лапай от кметската кожерка . Ако си слага в кошницата не само едно а няколоко села , електронното управление на селата гарантирана .
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Уря! тиквите на бустаня,барабар с тиквоча!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Слави е противна и продажна личност. Чалга политик.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Обикновено не съм съгласен с теб, но в случая те поддържам - Слави е продажна твар - често му плащат, за да оплюва опонентите на поръчителя.
  : 11 !
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално