Съветите на Паси: Да продадем на Тръмп "Белене", да поискаме сътрудничество с НАСА и Trump Tower

12789
Съветите на Паси: Да продадем на Тръмп "Белене", да поискаме сътрудничество с НАСА и Trump Tower
Снимка: БГНЕС

Протоколът е инструмент на дипломацията. Има неподражаеми протоколи и такъв е този на Бойко Борисов, който е непостижим и уникален. Така бившият външен министър Соломон Паси коментира нетрадиционния начин, по който премиерът запозна новата американска посланичка у нас Херо Мустафа с особеностите на българската природа, археология и душевност. Пред BTV Паси каза, че след като посланичката не е реагирала, няма преминаване на границата.

Когато за дипломация говори човекът, отвлякъл за 30 минути генералният секретар на НАТО Манфред Вьорнер с транбанта си...

Доналд Тръмп посреща Бойко Борисов на 25 ноември в Белия дом

Президентът Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като з...

"Протоколът е нещо като котката – няма значение дали е черна, или бяла, а е важното да лови мишки. Целият този протокол, който видяхме, е адресиран към визитата на премиера в Белия дом на 25 ноември. Да видим с какви мишки ще се върне от там”, каза Паси.

Той подчерта, че тази визита е в отговор на покупката на Ф-16. По думите му така американският президент Доналд Тръмп заявява благодарността си за покупката на самолетите. В съобщението се отбелязва, че Тръмп ще приеме Борисов като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между двата народа.

Първото, което можем да поискаме от Тръмп е засилено сътрудничество в авиокосмическата област, специално в НАСА.

"България е на опашката за членство в Европейската космическа агенция. Първото, което може да поискаме, е засилено сътрудничество с НАСА. Това, че Тръмп каза, че ще връща американци на Луната до 5 г., може да бъде използвано. Ако бях премиер, щях да му предложа да изпрати един български космонавт на Луната. Той също не би отказал”, каза Паси.

Другото нещо, което можем да поискаме от президента Тръмп, е засилено военно сътрудническо, посочи бившият външен министър. Според него трябва да има и стратегическо сътрудничество между България и САЩ за изграждане на 5G мрежата у нас.

Посланикът на САЩ у нас с благодарности към Бойко Борисов

„Във време на множество предизвикателства, пред които е изправен регионът, Вие начертахте смел курс за България и за нейното сътр...

"Добре е да погледнем и кой е основният противник на САЩ, а това е Китай. Трябва да се направи едно стратегическо сътрудничество между България и САЩ и да се поиска инвестиция в изграждането на 5G мрежата у нас", допълни Паси.

"Направихме справка сред младежите на Атлантическия клуб и те ми дадоха много интересни идеи. Според тях е добре да поискаме от нещата, които Тръмп обича”, каза още бившият външен министър.

"Може да се поиска от Тръмп да построи Trump Tower в например Малко Търново, Смолян или Видин. Или дори голф игрище на Перелик, защото той е нестандартен президент", подчерта Паси.

Toй изтъкна още, че като киноартист можем също така да предложим на американския президент да дойде да снима в Бояна филм, който се подготвя да спечели Оскар.

България би могла да предложи на Тръмп и да му продаде остров Белене и АЕЦ "Белене". "Това може да бъде комбинирано – остров Белене с АЕЦ "Белене". На острова може да се базира противовъздушна отбрана на САЩ и така може да ни подарят F16 или F35. Купувайки остров Белене заедно с площадката на АЕЦ "Белене" могат да се реализират мащабни изследвания в ядрената област, които да донесат нобелови награди", даде идея Паси.

Тръмп де факто оставя САЩ в Сирия - американски войници ще охраняват петролни находища

Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри провеждането на разширена военна мисия на САЩ за осигуряване на безопасността на нефтените наход...

Това означава, че ще могат да се финансират мащабни изследвания в ядрената област, поясни той.

"Той е нестандартен президент и могат да бъдат поискани нестандартни неща.Тръмп няма да се уплаши от тези идеи", смята Соломон Паси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика