Таяни пред българските студенти: Трябва да преборим миграцията, тероризма и безработицата

3345
Таяни пред българските студенти: Трябва да преборим миграцията, тероризма и безработицата
Снимка: БГНЕС

Три цели трябва да имаме: Да намалим незаконната миграция, да се преборим с тероризма и да свием младежката безработица.

Това заяви на публична дискусия пред студенти в Софийския университет “Свети Климент Охридски” председателят на Европейския парламент (ЕП) Антонио Таяни, който е на официална визита в София, предаде репортер на Actualno.com.

Радев към Таяни: С председателството няма да преследваме свои интереси

"Като председател на Съвета България няма да преследва свои тесни национални интереси, а ще бъде партньор и посредник при разрешаването...

“Трябва да положим усилия за възстановяване на индустрията в Европа, трябва да преодолеем климатичните промени, да работим за цифровизация”, поясни Таяни. По думите му образованието е от ключово значение. То открива възможности за борба с безработицата сред младите.

Ние трябва да променим Европа, но е важно да подчертаем какво е дал нашият Европейски съюз - мир, свобода за всички, спазване на човешките права. Ние сме единственият континент, на който няма смъртна присъда. Без тези ценности Европа не може да се промени. Искаме да засилим Шенген и вътрешния пазар, но ценностите ни са много важни”, поясни Антонио Таяни.

“Работата ми е да защитавам позицията на мнозинството, като работещ като председател на Европейския парламент”, каза пред студентите Таяни.

Според него последните документи от Комисията за страната ни са положителни. "По мое мнение България работи добре и ще бъде една от ще бъде една от държавите на Изтока по темата със Западните Балкани, която е приоритет за нас", подчерта още Таяни.

Таяни поиска от София Европа да играе по-сериозна роля в света

"Мисля, че Европа трябва да играе по-сериозна роля в света. Ролята ѝ не може да бъде маргинална". Това заяви на пресконференция в ...

Мигрантската криза

Бежанците идват, бягайки от преследване. Трябва да отворим вратите си, защото бежанците бягат от много и различни проблеми. Трябва да има солидарност. Тези хора идват от Африка, Ирак и Сирия. Гърция и Италия едва поемат мигрантите, коментира Антонио Таяни.

По думите му солидарността си е солидарност, но да приемеш 1000 души не означава да смениш идентичността на страната. Необходимо е да се спазват правилата. Същевременно трябва да търсим по-добро решение за имиграцията. Трябва да се инвестира повече в Африка например. В ЕП ще организираме една много важна среща по проблемите на Африка за по-добро взаимодействие между Европа и Африка. Ако искаме решение на въпроса с незаконната миграция, трябва да работим повече с Африка. Трябва да се инвестират и повече средства, категоричен бе председателят на ЕП в отговор на въпроси на студенти за мигрантската политика на ЕС.

По време на дебата Антонио Таяни и представители на делегацията от Европейския парламент коментираха бъдещето на Общността след Brexit, европейската солидарност и перспективата на младите хора в ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика