Тактиката на контрапротестиращите пред Съдебната палата - с намесване на Иванчева

10440
Тактиката на контрапротестиращите пред Съдебната палата - с намесване на Иванчева
Снимка: Actualno.com

След като се бяха събрали от лявата част при един от лъвовете на Съдебната палата, подкрепящите кандидатурата на Иван Гешев се разпръснаха и се сляха с основния протест пред Съдебната палата – този, организиран от инициатива "Правосъдие за всеки" и е против това Гешев да е единствен кандидат в процедурата по избор на главен прокурор.

Въпросните контрапротестиращи, за които научихме, че са докарани с автобуси от Сливен и Бургас, се движат на малки групички, по 4-5 по-яки момчета, облечени са в черно, а някои от тях носят бира, предаде репортер на Actualno.com. От време на време скандират срещу Иван Гешев, но говорителите на основния протест ги разпознаха и посочиха вече няколко пъти като чужди хора.

Според неофициална информация на Actualno.com част от протестиращите в подкрепа на Иван Гешев, които виждате на снимките (заглавната и тази в статията) са докарани от Сливен. Те рaботили в цехове там и им е било казано, че трябва да свършат една работа. Според неофициална информация, друга част от подкрепящите Гешев били хора на Ценко Чоков, като имаше слухове, че те били дошли да протестират срещу Гешев.

В същото време сред множеството се появи и малка група от трима души, сред които жена с малко момиченце, на видима възраст около 1-2 годинки, която подкрепяше Митьо Очите. Той беше обвинен заедно с няколко души, сред които и дъщеря му, в организирането на престъпна група. Съдът обаче върна разследването в досъдебна фаза, заради груби нарушения при събирането на доказателства от страна на прокуратурата.

Същевременно, Facebook страницата "Наука и критично мислене" обвини агенция ПИК, че действа и през Facebook и се опитва да дестабилизира страната с измислени скандали и вярва, че ще бъде ненаказано". Версията на "Наука и критично мислене" е, че има опит с материали за фалшиви чатове с името на Десислава Иванчева да се внуши, че "някакви психодесни организират бунт, атака и преврат срещу Иван Гешев и държавата". От снимката личи чат, с който уж Иванчева взема пари за бунта. Само че името на Иванчева, което е верифицирано във Facebook, на латиница се пише с три sss в Dessislava, не с две, както е в посочения чат.

По-рано през деня, познатият като сподвижник на Бисер Миланов-Петното Йордан Бонев, син на осъждания за наркотрафик Венци Чикагото, се обърна към някои медии с видеоклип на Иванчева, в който тя споделя, че не подкрепя идеята Гешев да е главен прокурор и че ще помага в борбата с него, но без да става дума за пари. Тя директно отрича, че подкрепя следовател Бойко Атанасов за главен прокурор, защото се договорила с него да ѝ свали обвиненията. Самата Иванчева каза пред Нова телевизия, че не вижда нищо лошо в това. Бонев има запис, защото помагал на Иванчева да събира подписи за местните избори.

Иначе контрапротест "за" Гешев днес имаше и пред парламента, но преди 18:00 часа. Самата Иванчева беше на протеста срещу кандидатурата на Гешев за главен прокурор - какво споделиха тя и заместничката ѝ Биляна Петрова пред Actualno.com в края на август за прокуратурата, вижте в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика