Татяна Дончева: АЕЦ "Белене" в понеделник е гьол, в сряда - не

2013
Татяна Дончева: АЕЦ "Белене" в понеделник е гьол, в сряда - не
Снимка: БГНЕС

Премиерът трябва да обясни за какво отива в Русия и какво иска да направи с АЕЦ"Белене", който в понеделник е гьол, в сряда - обратното. Това коментира в ефира на БНТ Татяна Дончева, лидер на "Движение България 21".

"Никой не може да си позволи по високите нива да говори пет за четири", допълни тя. В същото време, според нея, руснаците могат да моделират колкото искат Борисов, но не могат да си придвижат големите проекти на милиметър.

Какво стои зад българския енергиен обратен завой?

Посещението на българския президент Румен Радев, което се случи между срещата на Путин с немския канцлер Ангела Меркел и френския прези...

Темата с АЕЦ "Белене" може да има друго развитие, смята Дончева, и посочва, че при заявения интерес от страна на Китай по проекта, то така може да се разреши въпросът с доставеното и платено от България оборудване.

"Въпросите, свързани със съдбата на АЕЦ"Белене" или на газопровод, който да мине през България, няма да се решат с посещения на президента или премиера в Москва. Не виждам механизъм това, за което говорят, да се придвижва", заяви Дончева.

Посещението на Румен Радев не е никакъв пробив, а е рутинно, задължително, то няма дълбок смисъл. Борисов отива там, за да не се обидят руснаците, защото и те са част от факторите, които го държат на власт, анализира тя.

Посочи, че няма никакъв синхрон между програмите на президента и премиера, причина за което са отношенията между двамата, основно по вина на премиера и неговия кръг. Според Дончева премиерът и неговото обкръжение се държат безобразно с президента. Това не е напрежение, това е физическа неприязън и нежелание да приемеш, че и президентът съществува, конституционно е уреден и има човек, който физически съществува на тази длъжност, посочи тя За нея това е липса на институционална култура.

Проф. Михаил Константинов: След 10 г. България няма да може да си покрие нуждите от ток

След 10 години България няма да може да покрие нуждата си от ток. Това предупреди пред Радио „Фокус“ анализаторът проф. Мих...

Кръгът на гербаджиите не признава друг освен Борисов и ГЕРБ, допълни тя.

Президентът Радев трябва да има някаква външнополитически отношения, насреща няма хора, с които да ги съгласува. Като има такива отношения, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно, допълни тя след като при посещението в Москва нито един министър не беше член на делегацията на държавния глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика