Татяна Дончева се ядоса, че трябва да говори за атентата в Манчестър

4908
Татяна Дончева се ядоса, че трябва да говори за атентата в Манчестър
Снимка: БГНЕС

Животът не е от терористичен акт до терористичен акт. Животът е това, което произвежда човешката култура. Така лидерът на Движение 21 Татяна Дончева се заяде относно желанието на водещите на сутрешния блок на Нова телевизия да коментирана кървавата трагедия в Манчестър. Дончева попита дали например на Веселин Марешки щели да му сменят темите и да го карат да говори за терористичния акт. Лидерът на Движение 21 посочи, че снощи (22 май) е имало концерт на руския диригент Валери Георгиев в зала "България" – част от 48-мия Международен фестивал "Софийски музикални седмици", а никоя медия не го е отразила подобаващо.

Трябва да се търси причината хората да се взривяват. Говорим за това, че живееш с усещането, че си на дъното, че си абсолютен боклук, който всички, включително държавата ще сгази. Тези хора се чувстват абсолютно непотребни, неставащи за нищо, обясни Дончева пред Нова телевизия.

Дончева: Цачева и Захариева не са професионалисти. Това е правителство на универсални министри

Не може да се очаква от Екатерина Захариева и Цецка Цачева да направят реформи в съдебната система и днешната среща на председателя на ...

Защо човечеството прави прогрес и искаме по-добри условия за живот? Ако вместо оръжия се произвеждат храни, дрехи, няма ли да е по-добре за всички, попита Дончева. Според нея терористични действия има, когато големи групи хора се чувстват низвергнати. Изораха люлката на арабския свят, а Саудитска Арабия процъфтява от оръжейни сделки. Не може банкери в Ню Йорк и Лондон да диплят някакви хартийки, а да има големи зони в Африка и в Азия, в които няма какво да се яде, каза Дончева.

Лидерът на Движение 21 се обяви твърдо против живот, в който има постоянно мерки за сигурност, които пречат на нормално съществуване. Предпочитам да ида на село и да не виждам хора, образно обрисува картинно нещата Дончева.

Българското ежедневие - съдебната система

Според Дончева няма как отвън да ни казват как да изглежда съдебната ни система – дори от ЕК, защото звучели като комсомол. Лидерът на Движение 21 поиска радикална промяна в съдебната система и на първо място прокуратурата. Не може главният прокурор да е над всички и над него да е само Господ, подчерта Дончева. Този проблем не може да бъде отлаган, сигурна е тя. Хората, които имат властта обаче, не желаят да се занимават, сигурна е Дончева. За новата съдебна система тя поиска промяна на Конституцията.

Дончева: ГЕРБ и БСП ще бъде комбинация на олигарсите

Коалиция между ГЕРБ и БСП няма да подкрепим. Ако това стана, то ние ще бъдем сериозна опозиция на комбинацията на олигарсите. Това посо...

Татяна Дончева осмя и концепцията за „стабилност”. Какъв е смисълът от стабилност, когато нямаме развитие, беше нейната теза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика