Тома Биков: Всеки, който загуби нещо, твърди, че за това е виновен ГЕРБ

3664
Тома Биков: Всеки, който загуби нещо, твърди, че за това е виновен ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Ще издържим до края на февруари, когато ще влезем в предизборна кампания. Избор на ДПС и БСП е, че не влизат в парламента. Хората имат право да протестират, но протестът изчерпа енергията си. Това не означава, че в България всичко е наред и спокойно", каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Различните политически сили и протестът се превърнаха в ранно започнала предизборна кампания. Това също е фактор за изчерпване на енергията. Това не е упоритост от страна на ГЕРБ", категоричен е Биков. "Нашата цел е България да има подсигурен бюджет и мерки за пострадалите от кризата и това е отговорност. Ние предлагаме Велико народно събрание и проект за нова Конституция, защото такава е процедурата. Така и протестиращите ще имат терен да прокарат тежненията на политическите формации, които ги подкрепят. Длъжни сме да опитаме. Опитът за мажоритарно гласуване се базираше на традиция от предишното Народно събрание. Редно ли е 35-ото от 1987 г. Народно събрание да предлага Конституция и тя да е легитимна, а сегашното Народно събрание да е нелегитимно с предложението си за основен закон. Великото народно събрание е поле, където политическите партии да реализират идеите си", акцентира Биков.

Тома Биков: Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си

"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализа...

Приемаме машинното гласуваме, за да подсигурим гласуването като цяло, но оставяме и хартиените бюлетини, за да не се откажат повече хора. Биков коментира и мъртвите души в изборните списъци, като това според него е дефект на демократичните процедури отпреди 30 години. ГЕРБ ще предложи свой кандидат за председател на ЦИК, потвърди Биков. "Всеки, който загуби нещо, твърди, че за това е виновен ГЕРБ, дори представители на БСП ни обвиниха за избора на Корнелия Нинова. Ние поздравихме Радев, когато спечели изборите, и напуснахме. Ние можем да приемаме загубите, каза Биков.

С Изборния кодекс не тупаме топката, вкарахме го от първия ден, ще изчакаме и ветото на Радев, коментира още Биков. Според него Европейският парламент е като българския парламент. Затова ГЕРБ има подкрепата на Европейската народна партия. Няма нито един сигнал за оттегляне подкрепата на Манфред Вебер. Тези слухове според Биков се подхранват от български източници. Не мисля, че хората около Цветан Цветанов са способни да направят нещо сериозно на избори, приключи Биков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика