X
 
 

Томислав Дончев с упрек към МОСВ по темата с боклука

3635 6
Томислав Дончев с упрек към МОСВ по темата с боклука
Снимка: БГНЕС
Горенето на боклук в България е 3,5%, в някои европейски държави достига до 60%. Това каза в студиото на предаването "Панорама" по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му контролните системи на държавата не са на нужното ниво - най-вече Министерството на околната среда и водите (МОСВ), тъй като трябва да бъдат по-непробиваеми. Според Дончев рециклиращата индустрия е бизнес, когато се върши по правилата, а здравето на хората не бива да се поставя под съмнение.

(Какво мислят от рециклиращия бранш по темата, четете в този материал.)

Водната криза

Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна идея, не става въпрос за сливането на ВиК-тата в държавата. Така ще се осигури по-добро управление и ще се скъсат зависимости на местно ниво, коментира Дончев. Необходимостта от допълнителни инвестиции във водния сектор се равнява на около 10-15 млрд. лв. Последните масови инвестиции във водния сектор са от края на 70-те години. Не говорим за проблем, който е от 10 години, каза Дончев и уточни, че това не оправдава ГЕРБ. Човешко безхаберие и по-малкото количество валежи са довели до кризата в Перник, допълни вицепремиерът.

Дончев: Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да се избегне

"Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да ...

2020 г. ще бъде изпълнена с амбициозни цели - разширяването на газопреносната мрежа, доизграждането на газовата връзка с Гърция, толсистемата, тази година трябва да продължат важните неща, които се случват в сектор "Образование", каза още вицепремиерът Томислав Дончев.

 

 

 

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Горанов и Менда накараха всички кметове да увеличат данъка за колите заради замърсяване, а се оказва, че горим стотици хиляди тонове боклуци от цяла Европа, че и от Африка! За да им е по-евтино на "бизнесмените"! А народа диша отрови и се чуди като няма заводи, откъде идват? Трябва да бъдат съдени в Еврпоейския съд за правата на човека - за геноцид спрямо собствения си народ!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "В някои европейски държави горенето на боклук достига до 60%" каза в "Панорама" Томислав Дончев. А пропусна да каже важното, че в тези държави разделното събиране от десетилетия е доведено до култ, гражданите са невероятно добросъвестни и никога няма да сложат найлон или пластмаса в кофата за хартия.Затова горенето е безопасно. А у нас - вредно, опасно, съсипващо здравето чрез диоксина, който с виж още ›› е отделя при горене на пластмаси.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ряпа, ти си един клатикурец, който се мъчи да намира кусури на другите, ами ти за чий х@й си там бе Льольо, може би за да ти гледаме красивото кубе ! Когато работите не вървят - хайде да похарчим 1 милиард и да назначим наши парашутисти некадърници а после да кажат колко са велики . България е бъкана с бюрократи, сравнена с Нидерландия поне 30% трябва да бъдат съкратени, вижте само колко са вице п виж още ›› ремиерите ...
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Съд и в затвора.....долу правителството
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Само една поправка. В затвора да се излежават ли ? По целесъобразно е да се в*доврят там където се налага с цел превъзпитание и възстановяване на щетите причинени от СЕРИЯТА АНТИНАРОДНИ управления на АНТИНАРОДНАТА КЛИКА 10111989. Да малко отзад напред. Не просто съд , а НАРОДЕН СЪД и не само за едно правителство , а за цялата КЛИКА 10111989.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Министри ли ? Да ги видя на ченгела .
  : 0 !