Тошко Йорданов цитира Биволъ и обвини депутатка от ГЕРБ, че е съдружник с наркобос, тя заплаши със съд

18162
Тошко Йорданов цитира Биволъ и обвини депутатка от ГЕРБ, че е съдружник с наркобос, тя заплаши със съд
Снимка: БГНЕС

"Както подготвихте законопроекта за промените в Изборния кодекс, така можете да направите и за мажоритарния вот". Това каза бившият кадър на "Има такъв народ" Росица Кирова, която в момента е в ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна.

Припомняме, че Росица Кирова беше освободена от Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" като областен координатор за област Видин и дори като член на партията. Причината беше, Кирова бе заснета с премиера Бойко Борисов по време на инспекцията му в крайдунавския град.

Слави "уволни" от партията си Росица Кирова, заснета с премиера Борисов

Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито ...

Освен това, тя правеше компания на настоящия премиер в оставка и за следобедното му кафе, както стана ясно от негова публикация в Инстаграм.

"Не разбирам защо трябва да се води дебат дали трябва да го има или не", каза Кирова.

Тошко Йорданов излезе и отговори, че се радва, че Кирова е в ГЕРБ-СДС, а не при тях, като според разследващите журналисти от "Биволъ" тя е съдружник на косовски наркобос.

Скандал между "Има такъв народ" и ГЕРБ в парламента: За мажоритарната система и патериците

Дебатите за промени в Изборния кодекс нажежиха до краен предел страстите в парламента по оста ГЕРБ-Има такъв народ. "Ние внесохме мажо...

Кирова излезе отново и коментира, че няма какво да отговори на човек, който "през живота си не е засадил едно дърво". "Радвам се, че не съм част от тези, които идват под строй и им е забранено да говорят", допълни тя, подигра се на ръста на Йорданов и го заплаши със съд.

На това изказване депутатите от ГЕРБ станаха и започнаха да ръкопляскат на Кирова.

Ето какво гласи информацията на BIRD:

Росица Кирова, която се закле като депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – “Цури”, арестуван през 2019 г. в Прищина. Дамата от Видин стана известна след като бившия вече премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на “Има такъв народ” за Видин, но след кадрите от джипката тя беше изключена от партията.

Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество “Цитадела БГ” АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Предметът на дейност е производство на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.

Бойко Борисов прави уволнена от партията на Слави Трифонов водач на листа в ГЕРБ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Бойко Борисов инспектира модернизацията на пътя Видин-Монтана. С него е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Ав...

С помощ от колегите от портала KRIK.rs, които имат достъп до съдебните документи и регистрите на населението в Сърбия "Биволъ" твърди, че е потвърдил по неоспорим начин, че съдружникът на депутата от ГЕРБ Росица Кирова - лицето, описано в докладите на немските и сръбските служби и арестуваният в Косово Исмет Османи са едно и също лице, родено на 04.09.1962 г. в Югославия.

БРРД опита да се свърже за коментар с адвоката на Исмет Османи – Албан Арифи, но той не отговори на изпратените запитвания за коментар.

Документите от Търговския регистър обаче са категорични. Фирмата “Цитадела БГ” в момента е в ликвидация, като Кирова е прокурист. Тя е направила няколко опита да закрие фирмата, но формално това не се е случило, като съдиите по вписванията постановяват откази поради липсващи документи или такива с изтекъл срок.

Последното вписване в Търговския регистър е от 2015 г. и от него се разбира, че Росица Кирова е връчила на съдружниците, включително и на Исмет Османи, покана за общо събрание, на което да бъде взето решение да се закрие фирмата.

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ТУК

Коя е дамата в джипа на Борисов - бивш общински съветник на НДСВ и координатор на партията на Слави (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов и днес подкара прословутия джип, но в него имаше интересен гост - видинчанката Росица Кирова. Тя е бивш общинс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика