Тошко Йорданов цитира Биволъ и обвини депутатка от ГЕРБ, че е съдружник с наркобос, тя заплаши със съд

18162
Тошко Йорданов цитира Биволъ и обвини депутатка от ГЕРБ, че е съдружник с наркобос, тя заплаши със съд
Снимка: БГНЕС

"Както подготвихте законопроекта за промените в Изборния кодекс, така можете да направите и за мажоритарния вот". Това каза бившият кадър на "Има такъв народ" Росица Кирова, която в момента е в ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна.

Припомняме, че Росица Кирова беше освободена от Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" като областен координатор за област Видин и дори като член на партията. Причината беше, Кирова бе заснета с премиера Бойко Борисов по време на инспекцията му в крайдунавския град.

Слави "уволни" от партията си Росица Кирова, заснета с премиера Борисов

Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито ...

Освен това, тя правеше компания на настоящия премиер в оставка и за следобедното му кафе, както стана ясно от негова публикация в Инстаграм.

"Не разбирам защо трябва да се води дебат дали трябва да го има или не", каза Кирова.

Тошко Йорданов излезе и отговори, че се радва, че Кирова е в ГЕРБ-СДС, а не при тях, като според разследващите журналисти от "Биволъ" тя е съдружник на косовски наркобос.

Скандал между "Има такъв народ" и ГЕРБ в парламента: За мажоритарната система и патериците

Дебатите за промени в Изборния кодекс нажежиха до краен предел страстите в парламента по оста ГЕРБ-Има такъв народ. "Ние внесохме мажо...

Кирова излезе отново и коментира, че няма какво да отговори на човек, който "през живота си не е засадил едно дърво". "Радвам се, че не съм част от тези, които идват под строй и им е забранено да говорят", допълни тя, подигра се на ръста на Йорданов и го заплаши със съд.

На това изказване депутатите от ГЕРБ станаха и започнаха да ръкопляскат на Кирова.

Ето какво гласи информацията на BIRD:

Росица Кирова, която се закле като депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – “Цури”, арестуван през 2019 г. в Прищина. Дамата от Видин стана известна след като бившия вече премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на “Има такъв народ” за Видин, но след кадрите от джипката тя беше изключена от партията.

Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество “Цитадела БГ” АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Предметът на дейност е производство на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.

Бойко Борисов прави уволнена от партията на Слави Трифонов водач на листа в ГЕРБ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Бойко Борисов инспектира модернизацията на пътя Видин-Монтана. С него е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Ав...

С помощ от колегите от портала KRIK.rs, които имат достъп до съдебните документи и регистрите на населението в Сърбия "Биволъ" твърди, че е потвърдил по неоспорим начин, че съдружникът на депутата от ГЕРБ Росица Кирова - лицето, описано в докладите на немските и сръбските служби и арестуваният в Косово Исмет Османи са едно и също лице, родено на 04.09.1962 г. в Югославия.

БРРД опита да се свърже за коментар с адвоката на Исмет Османи – Албан Арифи, но той не отговори на изпратените запитвания за коментар.

Документите от Търговския регистър обаче са категорични. Фирмата “Цитадела БГ” в момента е в ликвидация, като Кирова е прокурист. Тя е направила няколко опита да закрие фирмата, но формално това не се е случило, като съдиите по вписванията постановяват откази поради липсващи документи или такива с изтекъл срок.

Последното вписване в Търговския регистър е от 2015 г. и от него се разбира, че Росица Кирова е връчила на съдружниците, включително и на Исмет Османи, покана за общо събрание, на което да бъде взето решение да се закрие фирмата.

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ТУК

Коя е дамата в джипа на Борисов - бивш общински съветник на НДСВ и координатор на партията на Слави (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов и днес подкара прословутия джип, но в него имаше интересен гост - видинчанката Росица Кирова. Тя е бивш общинс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика