Тошко Йорданов разяснява политиката: Слави Трифонов не се бърка на министрите

10438
Тошко Йорданов разяснява политиката: Слави Трифонов не се бърка на министрите
Снимка: БГНЕС

Вчера не е имало консултации, имаше представяне на проектокабинет. Какво друго да си кажем – дойдоха партиите, представихме го, водиха си бележки. Не водим разговори по състава на кабинета, не са ни поставяли условия. Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” (ИТН) Тошко Йорданов.

Има три или четири говорящи глави, които говорят и цитират различни неща, продължи Йорданов по адрес на казаното от адвокат Николай Хаджигенов, че ИБГНИ (Изправи се БГ! Ние идваме) може и да не подкрепят новото правителство.

Ключов съветник на президента видя съгласуване между Слави Трифонов и ДПС, може би случайно

Може би някакъв вид съгласуване с някакъв друг вид политически фактори - не само партии, а субекти, които се занимават с политика. Това...

Цялата тема със споразумението е доста преекспонирана и се използва от някои колеги, когато няма какво да кажат, отсече Йорданов пред bTV.

Никой не идва насила. Отказали сме да разчитаме каквито и да е знаци от тяхна страна, каза още лицето на ИТН в парламента по адрес на отсъствието на Христо Иванов и Атанас Атанасов. „Интересно ми е какво значи не участваме в инсценировки”, продължи Йорданов по адрес на Христо Иванов, след като въпреки това представители на „Демократична България” (ДБ) са дошли на представянето на проектокабинета. „В обединението „Демократична България” всеки човек си има собствено мнение”, добави Йорданов, визирайки знакова публикация на общинския съветник от ДБ в София и бивш съдия Методи Лалов. Лалов припомни думи на кандидата за правосъден министър Момчил Иванов във Фейсбук.

Всички сме били там (бел. ред. – на Орлов мост), протести сме правили. След всички абсолютни съвпадения в политиките и идеите не мога да коментирам и разбирам, обясни Йорданов за ситуацията с ДБ.

Нямаме общи цели с ДПС, нямаме желание да правим коалиции, експертни групи, а и те са част от управленския модел в последното над едно десетилетие. Нямаме желание да водим каквито и да е разговори с този политически субект, каза Йорданов.

Ето я пълната с грешки покана от ИТН до партиите, подписана от Тошко Йорданов

Депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" адв. Николай Хаджигенов публикува във Facebook поканата, която от "Има такъв народ" са изпрат...

Според думите на Йорданов, проектоправителството било избрано по експертиза, хората в него „от години” работели по политики и зад тях е имало експерти. Слави Трифонов не се бърка в работата на отделните проектоминистри. "Престанете да мислите в бойкоборисовщини", настоя Йорданов. От три години в партията има ясно профилиране – кой от какво разбира, добави председателят на парламентарната група на ИТН. "Все едно да ви докарам като редактор някой, който се занимава с минно дело", даде пример той.

"Просто ситуацията беше такава, даде интервю пред мен. Важното е какво се казва, а пред кого", каза Йорданов. "Тежестта на зрителите е по-голяма във Фейсбук, отколкото в bTV", добави Йорданов след лека престрелка на тема какво значи да даваш интервю пред заместника си.

"Николай Василев е прекрасен икономист и финансист и ни помага от години", каза Йорданов и отрече той да има сега влияние в новото правителство.

За Петър Илиев и защо той е предложен за МВР министър, вместо проф. Николай Радулов, който първоначално беше гласен за поста, отговорът на Тошко Йорданов беше, че при първото предложение на ИТН за правителство нямало подкрепа. По думите на Йорданов, Илиев ги консултирал за референдума от 2016 година "по желание" т.е. бил един от ИТН, а е консултирал БСП за конституционни жалби вероятно по договор. Илиев структурирал въпросите от референдума, заяви Йорданов.

"Ние не слагаме хора, които няма да се справят", категоричен беше Йорданов. И добави, че "не е било това, което масово тиражирахте и предизвика ехиден смях сред нашата група" по адрес на премиерското място за Илиев - на много по-ранен етап имало такова обсъждане.

Христо Иванов пита ИТН: Ще изолираме ли от управлението и ДПС, не само ГЕРБ?

Председателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира създалото се напрежение последните два дни с „Има та...

"Умен, интелигентен мъж, но не му пречи да говори тъпотии. Съжалявам, но г-н Петков беше по-добре да отговори на въпросите, които му зададе г-н Каримански. Към него беше зададен въпрос и съответно почва да се размахва ДПС", заяви Йорданов.

Ако се стигне до нови избори, отговорността ще е на тези, които не са подкрепили правителството, смята Йорданов. Той вижда предложеното от ИТН правителство като нещо, което ще разгради "гербаджийския модел". Когато това не бъде подкрепяно, какво се получава, попита Йорданов и добави, че "всички, дори в протестните партии, са много, ама много бивши".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика