Тошко Йорданов: В този парламент нямаше идиот, който да не знаеше, че няма да издържи дълго

13950
Тошко Йорданов: В този парламент нямаше идиот, който да не знаеше, че няма да издържи дълго
Снимка: БГНЕС

"Изобщо не съжалявам, че прекратихме този парламент". Това заяви Тошко Йорданов от ПП "Има такъв народ" в предаването "Панорама" по БНТ.

"За мажоритарния вот викаме - пичове, защо предлагате това, като знаете, че няма да стане? В този парламент нямаше идиот, който да не знаеше, че този парламент няма да издържи дълго. Мажоритарните избори трябва да се направят добре, трябва да има преброяване. Трябва да има 30 000 души за един избирателен район, да се знае всяко семейство, всеки човек от всяка една улица. Да се каже, че това може да стане за един месец, това е е откровена дивотия", заяви Йорданов на въпрос защо не са подкрепили проекта на ГЕРБ, който въвеждаше мажоритарен избор на депутати.

Тошко Йорданов за ситуацията с ЦИК: Една безотговорна вредна партия не може да пречи на цялата държава

Защо ми задавате глупави въпроси? Така зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отвърна на въпрос на ПИК защо Камелия Ней...

"Този парламент в конфигурацията, в която беше, беше ясно, че трябва да го прекратим. Миналите избори не бяха честни. Просто не бяха честни", продължи Йорданов. "За предните избори заявихме, че с партиите от статуквото - БСП, ГЕРБ и ДПС няма да правим коалиции. Крайно време е партиите да изпълняват това, което са казали преди избори", коментира той. Тошко Йорданов нападна и БСП. "Вие си гласувахте заедно анблок с тях и в този парламент, и в предишните. Заедно си гласувахте, когато Гешев и Лозан Панов трябваше да се изслушват в парламента", заяви той на Крум Зарков от левицата.

"Като входираме листите ще видите", отвърна Йорданов на въпрос ще бъде ли Трифонов депутат на следващите избори "Слави никога не е вземал решения еднолично. Когато става въпрос за юридически казус го решават юристите, финансистите - финансовите", каза още той. 

"Кой е стоял зад Слави Трофинов досега? Ами естествено, че не. Зад Слави Трифонов стоят хора, на които им е писнало от подобно управление на държавата", категоричен бе той запитан има ли задкулисие, което да стои зад шоумена. "Със сигурност всяко правителство различно от това на ГЕРБ е по-добро. Друг е въпросът, че правителството сега има 2 месеца, за да докаже, че върши работа. Не участваме там. Защо всички очакват, че трябва да имаме участие там? Като какви трябва да ходим за да искаме министри? Не участваме в тези мазни игри. Тази партия беше създадена, защото политическата класа изхвърли референдума в кошчето. В 45-ия парламент го гледахме също", категоричен бе Йорданов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика