Трайчо Трайков: От думите на Борисов се чудя дали той въобще е управлявал

4062
Трайчо Трайков: От думите на Борисов се чудя дали той въобще е управлявал

От думите на Бойко Борисов се чудя дали той въобще някога е идвал на власт и дали хората от ГЕРБ знаят, че някой управлява на гърба им. Това заяви кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, коментирайки думите на премиера Бойко Борисов, че Иво Прокопиев предложил един куп министри в първото правителство на ГЕРБ и последвалия остър коментар на президента Росен Плевнелиев, който не се съгласи с Борисов и му припомни, че е бил част от икономическия екип на ГЕРБ.

По думите на Трайков той е бил поканен от Симеон Дянков да се присъедини към първото правителство на Бойко Борисов. По това време Трайков беше част от EVN. Той добави пред Нова телевизия, че няма представа дали Дянков е предложен от някого – нека г-н Борисов каже, уточни Трайков.

Трайков удари здраво Калфин по темите "Русия" и "прокуратура"

Кой е по-достоен да стане президент – в телевизионен дебат това демонстрираха двама от общо 21 кандидати за български държавен гл...

На въпрос как да не бъдем държава на каките и батковците, Трайков отговори – с радикална реформа на съдебната система и прокуратурата. Хубавото е, че вече стотици хора разбират нуждата от такава реформа, но „докато не се извърви пътят докрай, все едно не е извървян”, каза кандидатът за президент на Реформаторския блок.

Бившият енергиен министър е категоричен, че е алтернатива, въпреки че Реформаторският блок има няколко министри в настоящето правителство. Президентската институция е нещо съвсем различно, носи се индивидуална отговорност, посочи Трайков. Той не коментира кого би подкрепил, ако самият той не е на балотаж.

По темата АЕЦ „Белене” Трайков заяви, че нека да бъде осветено всичко за целия период, в който вървеше този проект. С нашата прокуратура не може човек да няма притеснения – казвам, че няма основание да преследват мен за нещо, посочи Трайков, визирайки и факта, че той беше министър преди Делян Добрев, който има обвинение за безстопанственост по аферата „Белене”.

Същевременно ген. Съби Събев говори по темата „бежанска криза”. Според него има как да се върнат икономическите мигранти в страната минимум обратно в Турция – заради споразумението за реадмисия.

По-добре е Борисов да слуша мен, отколкото Цачева него, смята Трайков

Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков коментира освобождаването на тримата министри Румен Овчаров, Петър Димитр...

Блиц информация

Живеем със семейството ми с около 2000 лева на месец, но сметките ги води жена ми. Карам осемгодишно "Пежо 207". За всички кандидати за президент Трайков заяви, че са леви - Цецка Цачева, Румен Радев, Ивайло Калфин, Татяна Дончева, с изключение на Веселин Марешки, който определи за "принуден". При мен понякога е проблем, че имам македонски инат, призна Трайков. Щом обаче взема решение, следвам го, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика