В Бразилия почнаха да палят министерства заради корупционен скандал (ВИДЕО)

1706
В Бразилия почнаха да палят министерства заради корупционен скандал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Бразилските власти взеха решение да евакуират всички служители на федералните министерство заради провеждащи се край сградите на ведомствата антиправителствени демонстрации, които прераснаха в безредици. Това съобщи телевизия "Глобо", цитирана от БГНЕС.

Протестиращите са подпалили сградите на три министерства, като първо огънят обхвана министерството на селското стопанство, но бяха подпалени и министерството на културата, и на планирането. На кадри (ВИДЕО), излъчени по телевизията, се вижда гъст черен дим, който се издига от министерство на селското стопанство. Пожарите вече са локализирани. Още няколко министерства са разграбени. Протестиращи са изнесли компютри от сградата на министерството на селското стопанство, разбити са прозорците на министерството на финансите, на туризма и на транспорта.

В Бразилия бе внесено искане за импийчмънт на президента Темер

Опозицията в Бразилия внесе искане за импийчмънт на президента Темер заради компрометиращи записи, показани по-рано във Федералния върх...

По-рано полицията използва срещу демонстрантите сълзотворен газ и шокови гранати. Протестиращите, които са около 35 000, не се отказаха въпреки действията на силите на реда. Те бяха събрани на площад Praa dos Tres Poderes /в превод – Площада на трите власти/. На него са разположени сградата на Националния конгрес /парламента/ и Федералния върховен съд, както и работната резиденция на президента – двореца Планалту. Полицията оформи кордони, за да ограничат митингуващите да щурмуват сградите.

На 17 май братята предприемачи Жосли и Уесли Батиста предават във Върховния съд аудиозапис, на който се чува как президентът Мишел Темер се опитва да подкупи бившия председател на долната камара на парламента Едуардо Куня. Според разследването парите са били за купуване мълчанието на Куня. Куня е в затвора за пет години заради получени от него 5 млн. долара по линия на корупционния скандал с държавния нефтен гигант Petrobras. На фона на разгорещения скандал няколко опозиционни политици са изпратили на председателя на долната камара на парламента писмо с искане за импийчмънт на президента. Темер стана обект на разследване за корупция, опит за възпрепятстване на правосъдието и организирана престъпна група. Той отрича обвиненията.

Най-малко 49 души са пострадали в столицата на Бразилия по време на демонстрациите срещу президента Темер, съобщиха властите. Седем души са задържани за неподчинение на полицията, унищожаване на държавно имущество и незаконно притежание на оръжие.

Две полицейски операции срещу некачествена храна в Бразилия

Бразилската полиция проведе две специални операции с цел да пресече доставките на некачествени хранителни продукти на пазарите на латин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка