Вацев: След олигархията в България ще дойде диктатура

9047
Вацев: След олигархията в България ще дойде диктатура
Снимка: БГНЕС

"Политическите ми различия с Янаки Стоилов не ми пречат да кажа, че е добро решение той да бъде поканен за служебен министър на правосъдието, ако тази информация е вярна". Това коментира пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев. Той подчерта, че Стоилов е доказан функционер на БСП, честен човек и добър професионалист и определи това като правилно решение от страна на БСП.

Анализаторът сподели, че не е бил "вдъхновен от перспективата" за министър на правосъдието в служебното правителство да бъде поканена Иванка Иванова - съветник на президента Румен Радев, дошла в президентството от "Отворено общество". 

Вацев уточни, че задачата на служебното правителство е да проведе спокойни и честни избори и да внимава за общата политическа стабилност на страната през двата месеца на неговото управление.

В предаването "12+3" политическият анализатор коментира и участието на президента Румен Радев на форум на НАТО, т.нар. среща на Б9, където е била приета декларация, заклеймяваща саботажите на Русия в различни държави, включително и в България:

"Когато е отишъл там, президентът сигурно е знаел, че ще подпишат такъв документ. Второ - ние сме в разгара на събитията, които готвят "студена война" №2"

Според Вацев със сигурност Румен Радев ще търпи определени щети в момента, когато ще трябва да бъде избиран за втори президентски мандат:

"Предполагам, че Радев си е направил добре калкулацията и е вече е готов да посрещне неизбежните вътрешни загуби от страна на българската левица".

Валентин Вацев: Слави Трифонов ще бъде титуляр и фаворит на сегашната политическа пролет

„Днес е първият ден на новия политически цикъл след цикъл, продължил 30 години. Досегашната политическа система катастрофира... С...

В коментар на националното събрание на ГЕРБ, Валентин Вацев заяви, че в момента ГЕРБ съответства на БКП от 1988-а година - като национален бизнес план, който от време на време придобива политически измерения.

"На последните избори ГЕРБ изпусна монопола върху властната ситуация в България, но не трябва да бъдат подценявани, защото имат силни позиции в местната власт, в съдебната власт, в медиите, повечето медии работят за ГЕРБ, но това предстои да се променя. ... ГЕРБ може да бъде туширана само с решителни действия, но се опасявам, че няма кой да предприеме тези действия".

Прогнозата на Вацев за предстоящите на 11 юли предсрочни избори е, че "след олигархията в България следва диктатура":

"Диктатурата обаче няма да се нарича така, а ще се нарича режим на ред, твърда ръка на закона и творческо спокойствие в политически и икономически план. ... Когато диктатурата е отвътре - откъм обществото - тя не се възприема като непрекъснато пребиване с бухалки, а като спокойствие и ситуация, при която бизнесът има възможност да се развива. ... Непосредствена задача на всички отговорни политически сили е въвеждането на някакви буржоазно-демократични реформи, които да стабилизират съдебната система".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика