Валери Симеонов: Който не спазва закона, трябва да бъде репресиран

1824
Валери Симеонов: Който не спазва закона, трябва да бъде репресиран
Снимка: БГНЕС

"Аз съм дисциплиниран човек и като се захвана с нещо си върша работата. Политиката не трябва да бъде пренебрегвана, тя е много важна. Българинът трябва да разбере, че политиката не е мръсна и кална, просто ние я правим такава. Тя е неизбежна, неизбежна, неизбежна", подчерта лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова тв.

България е има закони, България е имала закони, просто те не се спазват, това е, отсече той. Симеонов даде за пример закона за шума, който е негова лична битка от последния политически сезон, и който това лято не се е спазвал - особено в Созопол. Симеонов обяви, че малко по-късно днес той ще се срещне с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, за да обсъдят освен изборите и нарушенията, които са били оставени ненаказани от властите, по думите му,  това лято."Това лято аз също съм контролирал шумните заведения. Оказа се, че не можах да се справя със Созопол. Даже в  2 часа съм бил в приемната на полицията в Созопол. Полицайчето вдига рамене и казва нищо не мога да направя. Има закон, въпреки всичко, когато полицията не желае, не се спазват законите."

"Който не спазва закона трябва да бъде репресиран, с много по-голяма жестокост, отколкото обикновения гражданин. Така, както е в другите държави. Действително много политици не спазват законите, но пак опира въпроса до самия закон. Защо спрямо тях не се прилагат?Какво означава имунитет на депутат?Има имунитет само срещу задържане, но не и срещу предотвратяване на престъпление на хулиганство и прочие. Но полицаите нямат самочувствието и...", така Симеонов коментира грубите политически игри в последно време.

"Политиците не са гадни, мръсни субекти, които се произвеждат в някаква отвратителна, мръсна лаборатория. Това са хора от народа. Народът си ги избира,  праща ги в парламента, праща ги в изпълнителната власт. Значи, те не стават някакво друго качество хора като влязат в политиката или като влязат във властта. Те са си такива. Хората трябва да го разберат това нещо." Така Симеонов обясни политическата ситуация по време и след всеки избори у нас.

В общи линии много неприятни моменти има в политиката, доста повече от тези в бизнеса, коментира политическите битки Валери Симеонов. Той припомни за момент, в който той и негови близки са били жертва на престъпление - 24 септември 1998г. Тогава е бил взривен автомобилът пред блока, в който живее, и е била поставена 400 гр. взривно вечество пред входната врата на апартамента му. На етажа са живеели 5-6 деца по това време, а ако се взриви устройството щеше да се получи "кафезния ефект" заради стълбището, обясни ситуацията лидерът на НФСБ. След години бяха хвръляни коктейли Молотов по офиси на СКАТ, и над 12 автомобила са били унищожени, собственост на Симеонов и негови фирми. В крайна сметка политикът е разбрал кой е виновникът, а дали той е бил наказан.

"Основно мутренски групи бяха, но имаше и конкуренция. Това е." По думите му поръчителят е бил конкурентен бизнесмен от Бургас. "И какво се случи, попита водещият. Нищо, потупване по рамото от шефа на полицията. Черпене със скъпи уискита в кабинета ми. Спокойно всичко е под контрол. Като чуя "всичко е под контрол" и косата ми настръхва, честно да ви кажа", завърши Симеонов.

"В България този, който не си плаща данъците, просперира повече от този, който си плаща данъците", обобщи Симеонов.

Оказа се,че Валери Симеонов не знае какви средства са похарчени до момента от партията му за предизборната кампания за местния вот: "Не мога да ви кажа в момента какви пари са похарчени, но като цяло след намаляване на субсидията, няма мнного възможности за харчене. Не мога да ви кажа, защото кампанията се води по отделните области и по отделните общини със средства на самите кандидати. Центалата почти никакви пари не осигурява".Откъде да заделиш като нямаш, попита водещите лидерът на НФСБ, "колкото - толкова", отсече той.

Местни спонсори помагат напартията, каза още той. "С ограничението, че тези хора трябва да са безкористни и те минават лично през мене, през рентген." Оказва се, че има и забранен списък от бизнесмени, които, по думите на Симеонов, "се знаят във всяка община, хората, които са срастнали с властта и подкрепят всяка партия, която идва на власт."

Лидерът на НФСБ не отговори на въпроса, кого ще подкрепи партията му на балотаж вСофия, където изборната надпреварасе очертава изклюително оспорвана. Това ще го решаваме на 28-ми. Ние се явяваме с още три партии в коалиция, няма как иначе, каза той.

Валери Симеонов очаква на изборите НДФБ да има кметове в Пловдив и в Добрич. Той очаква партията му да има пробив в Бургас и Варна, и добро представяне в София. Отказа да има споразумения с други политически сили за подкрепа в един или друг град. "Няма такива сделки, няма и няма да има. Защо да го правим? Да прави после какво? Ще се облагодетелства ли представителят на НФСБ? Ще правим наши фирми ли? Комисионни за нагласени конкурси ли ще правим? На едно място ако стане така, аз съм човека, който веднага ще отреже главата на съответния наш политик и той веднага ще бъде изключен", коментира Симеонов.

След изборите ще има разместване в политическия живот в България, очаква лидерът на НФСБ. "Не мисля, че ще са коренни промените, но ги очаквам.", каза Валери Симеонов. Ние и в момента имам формално участие в управлението - без министерства и без хора, които да определят глобално политиката на управлението, каза той. Затова той се надява на "промяна в положителна посока" след изборите. "Може да има промяна във всяка партия, включително и в управляващите", продължи той. Нивото много се снижи, включително и в парламента, и то госпожица, госпожа Нинова,която от всяко нещо търси скандал. Не се търсят сериозните проблеми. Първична реакция от министър -председателя да гаси всякакъв пожар.  Нивото на политиката се срина напоследък. Не ми харесва", завърши Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com