Валери Симеонов настоява: Коалиция ГЕРБ - БСП е най-добре за България

3128
Валери Симеонов настоява: Коалиция ГЕРБ - БСП е най-добре за България
Снимка: БГНЕС

Това е най-доброто за България, това е моя стара идея – от 2013 година, когато НФСБ не можа да влезе в Народното събрание и поискахме още тогава ГЕРБ и БСП да направят коалиция. Нямам никакво доверие в т.нар. трети играч, който е неясен, има претенции за премиерски пост, за министерски постове (бел. ред. - Веселин Марешки), обясни лидерът на НФСБ Валери Симеонов защо предлага широка коалиция.

Попитан дали това предложение не е заради думите на Димитър Байрактаров, че Симеонов преди изборите преговарял с ГЕРБ, а Красимир Каракачанов – с БСП, Валери Симеонов отговори, че не е работил за такава коалиция преди вота.

Втора изселническа организация ще съди България заради вота в Турция

Федерацията на балканските турци с централен офис в Одрин ще съди България за нарушеното право на изселниците да гласуват на изборите...

Не сме устремени към властта на всяка страна, няма драма, ако коалиция ГЕРБ – БСП стане без „Обединени патриоти”. За България коалиция между ГЕРБ и БСП е най-добре, каза пред Нова телевизия Симеонов. Той подчерта, че много настоява в троен или двоен формат „да обсъдим тези програми”. Лидерът на НФСБ добави, че е говорил с Цветан Цветанов за този вариант, да го представи пред Бойко Борисов, както и че е говорил с Корнелия Нинова преди втората ѝ пресконференция след изборите. Има обществено напрежение по въпроса за правителството, настоя Симеонов. Той разкри и, че при предишното Народно събрание е предложил на Бойко Борисов Михаил Миков да стане председател, за да няма конфронтация.

Лидерът на НФСБ не се съгласи със социологически проучвания, сочещи, че само около 4% от избирателите в България одобряват съюз ГЕРБ – БСП. Това са селските агитки на двата отбора (бел. ред. - които участват в тези проучвания), смята Симеонов. Той изтъкна основната причина за обединение ГЕРБ – БСП – агресията на Турция и „политическия ѝ продукт ДОСТ”, напрежението в Македония, в Косово, дълговете на Гърция. Гледаме мача между двата селски отбора, а не виждаме, че стената на язовира отзад се пука, образно се изрази Симеонов.

На въпрос кой тогава ще е премиер, лидерът на НФСБ отговори, че личността не е толкова важна и достатъчно сме се опарили досега. Той настоя да се работи на база програми – от едната страна стоят 1 млн. души, от другата – още 1 млн., а други 4 млн. чакат да се оправи България, описа картината Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com