Валери Симеонов подаде оставка

8136
Валери Симеонов подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Сименов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов и събра журналисти на извънредна пресконференция в Министерския съвет, съобщи БНТ. Това е изненадващо, тъй като премиерът Борисов призна, че оставката на Симеонов не се обсъжда преди дни. 

Решението Симеонов взел този следобед, не му го казал Бойко Борисов и не му оказал натиск. Консултирах се с моите коалиционни партньори, с г-н Каракачанов, обясни Симеонов, който изрично подчерта, че това било "лично решение". По думите му, той си подава оставката, „за да лиши от основание поне частично протестите” и защото през последните два дни имало продължение на кампанията срещу него – поради думите на депутата от НФСБ Петър Петров, че децата с увреждания трябва да отиват в домове. Според вицепремиера, тази медийна кампания удряла по рейтинга на правителството и той не можел "да си позволи това". "Не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки основание за протести и натиск от политически кръгове", каза лидерът на НФСБ. Той не пропусна да се опише като "нестандартен" и да види себе си като човек, който медиите не харесвали.

Майките: Системата няма да ни убие, защото няма да го позволим

“Продължават да ни обиждат и да ни наричат с всякакви имена. Не, ние сме достойни хора!” С тези думи започна поредната вече...

"Заех този пост единствено и само, защото моите партньори настояваха – да бъдат гарант на това управление", подчерта подалият оставка вицепремиер. Симеонов видя себе си като човек със съвест и добави: "Хайде сега да видим дали след като вицепремиера Валери Симеонов си подаде оставката ще продължат тези протести и с какви претенции".

Като лични свои успехи, пояснявайки, че ще е "малко досаден", той посочи оградата по границата с Турция, обявяването ѝ за обект от национално значение, обезпечаването от Министерския съвет за изграждане на втори лифт на Банско (бел. ред. - такова инвестиционно намерение дори още не е обявено официално, а ВАС трябва да отсъди по решението за промяна на Плана за управление, за което говори Симеонов), решаването на "етническите конфликти" в Асеновград и Шекер махала, осигуряването на бизнеса със сезонна работна ръка, промяната и облекчаването на условията за получаване на синя карта, осигуряването на самолетна връзка с Одеса, борбата с шума, предстоящото гледане на Закона за хазарта "след нотификация от ЕК" и т.н. "Борбата продължава", завърши Симеонов.

Димитрина Русева, един от организаторите на протеста на майките, заяви от Орлов мост: "Надявам се г-н Борисов да има благоразумието и да спази мъжката си дума и да приеме тази оставка. Тогава чак ще се зарадваме", заяви тя и поясни, че първоначално е помислила, че това е фалшива новина. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика