Валери Симеонов призна, че е сгрешил за клас "Прослужено време"

7663
Валери Симеонов призна, че е сгрешил за клас "Прослужено време"
Снимка: БГНЕС

Аз лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвика моето лично мнение. Преценям, че беше грешка това изказване, за да се влиза в този обяснителен режим. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг в Министерски съвет след срещата на синдикатите с министър-председателя Бойко Борисов по темата с клас "Прослужено време", за чиято отмяна се обяви лично Симеонов.

​​​​На срещата със синдикатите обсъдихме както този въпрос, така и работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Обединихме се около позицията, че всички теми, свързани с трудовото законодателство, трябва да се обсъждат там. Предстои да изготвим програма, в която да заложим всички тези спорни въпроси там, отбеляза още вицепремиерът.

Клас "прослужено време" предизвика закани от синдикати към работодатели

Мисля, че това е една претоплена манджа, която се предлага отново от някои български бизнес организации (бел. ред. – за това заго...

"Добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента. Темата на България са доходите, заетостта, безработицата. За мен е много важно да стане ясно, че всъщност т. нар. Клас "Прослужено време", когато се отмени той през 2007 г., се замени с добавката за опит и стаж. За мен е важно да постигнем съгласие по едрите, сериозните теми на България и да сложим на масата нова визия", коментира президентът на Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) Пламен Димитров.

"На срещата стана дума за това какви са намеренията на правителството. Тръгвам си по-скоро оптимист от тази среща от черния песимист, който влезе на нея. Казахме си много неща, някои от които не бяха най-приятните", каза и шефът на Конфедерация на труда (КТ) "Подкрепа" Димитър Маналов.

Actualno.com припомня, че по-рано в Народното събрание председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова заяви, че класът е остаряло понятие.

При държавните служители класът стана част от основната заплата и не получиха намаление в заплатите си. „Същото трябва да се направи и в Кодекса на труда, за да има равнопоставеност между начина, по които се образува заплатата на държавните служители в цялата администрация и частния сектор“, посочи още тя.

ГЕРБ се обяви срещу клас "прослужено време"

Като икономист смятам, че класът е остаряло понятие. При държавните служители класът стана част от основната заплата и не получиха нама...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика