Валери Симеонов: Първата двойка на президента му я писахме вчера ние

6478
Валери Симеонов: Първата двойка на президента му я писахме вчера ние
Снимка: БГНЕС

Напуснах клетвата на Радев, защото се почувствах унизен. Някакъв човек, който току-що влиза в политиката, да ни казва "Остава ви още седмица"! С какво самочувствие този човек ще се отнася по този начин? В момента България все още е парламентарна република. С какво основание се държи така надменно?

Така съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира напускането си по време на церемонията в пленарна зала от вчера (19.01.2017 г.) по заклеването на новоизбрания президент Румен Радев пред Народното събрание.

Каракачанов хареса речта на Радев, Валери Симеонов - не

Мисля, че всичко, което Румен Радев каза в речта си, беше вярно, особено ми се понрави тезите, които от Патриотичния фронт сме лансирал...

Actualno.com припомня, че вчера по време на речта на президента на много от депутатите и гостите в Народно събрание им беше скучно. Някои разговаряха помежду си, други гледаха в мобилните си телефони, а в залата цареше фонов шум, докато от парламентарната трибуна говореше Румен Радев.

Валери Симеонов описа и какво са свършили Патриотите в парламента в контекста на изказването си за Радев. По думите на председателя та НФСБ Патриотите се се борили за построяването на ограда по границата, не са позволили да се повиши цената на електроенергията и са въвели строг мораториум върху сечта на горите. Ние също така променихме Конституцията и изборния кодекс. Успяхме да убедим колегите да намалим секциите в Турция четири пъти и приехме с огромно мнозинство осъждането на турския геноцид. Ние участвахме и в промяната на режима на изваряване на домашна ракия. Също така и забраната за бурките, която прокарахме, коментира още Симеонов в ефира на БНТ.

Според него този парламент за две години е свършил повече работа, отколкото други нормални парламенти за четири години.

Симеонов каза, че се разминават с ГЕРБ по отношение на настояването да има още една здравноосигурителна каса. Включително сега със Закона за концесиите. Непрекъснато имаме разминавания и противоречия. Но това е смисъла на работа на парламента, да излагаш аргументи. Но ние имаме резултат и идва някой, който ти казва "Остава ти още седмица"! Първата двойка на президента му я писахме вчера ние. Ние сме достатъчно лоялни, за да му дадем тези 100 дена, за да видим какво ще реши. Но не чухме какво този човек ще прави. Чухме една статия (за речта на Радев - бел. ред.) като от работническо дело, отбеляза още Симеонов.

Искам да чуя дали например този човек ще отзове посланика ни в Анкара Надежда Нейнски за протурското и поведение в Турция. Той направи едно описание на обстановката. Е, нямаше нужда, коментира той.

Депутати се обидиха на Радев, напуснаха демонстративно НС

Първата реч на новоизбрания президент Румен Радев не се размина без скандал. Още преди да е приключил словото си, депутати от Реформато...

Предсрочни парламентарни избори

Ние трите партии - НФСБ, ВМРО и "Атака" - ще се явим на избори в коалицията Обединени патриоти. Ние сме хора, които работим по програми, а не само да намерим някакво място под политическото слънце. Ние си изпълняваме програмата.

Ще продължим недопускането на бежанска вълна в България, борба с битовата престъпност и облекчения в икономиката за малък и среден бизнес. Ще работим по приобщаването на циганския етнос, заяви Симеонов.

В здравеопазването ще настояваме за две здравни каси, за да има конкуренция. В образованието има много тежки недъзи с тези делегирани бюджети, които превръщат училищата в цехове за производство на ученици. Да, ще продължаваме изтъргването на ДПС от властта и от всички икономически кранчета, от които те черпят ресурси, категоричен е Симеонов.

България трябва да има национална доктрина, не се получи, не срещнахме съгласие. Трябва да има една последователност и приемственост във всяко правителство. Така трябва да е с въпроса за демографията, смята той.

Симеонов: Плевнелиев беше слаб президент, но дъното държи Първанов

Прибързаните акции на прокуратурата просто ги приемете като опити на главния прокурор да се хареса на новите властници. Това коментира ...

Мажоритарната система

При тази избирателна система, която е предложена на референдума, ще доведе до 1-2 партии в парламента. Ние сме привърженици на пропорционалната система или въвеждането на мажоритарен елемент. Вероятно в парламента ще влязат някои чалга певици и някои ритнитопковци с мажоритарната система. От Димитровград ще влезе вероятно Митко Пайнера, от Дупница са братя Галеви фаворити, а от Несебър или Митьо Очите, или Диневи, разясни още хипотетичната ситуация с мажоритарния вот по места Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика