Веселин Марешки: Днес народът има нужда от истински лидери, а не от политически кариеристи

4266
Веселин Марешки: Днес народът има нужда от истински лидери, а не от политически кариеристи
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

"От тази трибуна ще се обърна и към всички българи! Сигурен съм, че в такива времена те още по-внимателно следят какво се случва в тази зала. Днес България повече от всякога има нужда от своя съвременен Левски. Нали не сме свикнали да го цитираме по инерция само на празници. Такива хора ни трябват всеки ден! Народът ни има нужда от силни водачи, от надежда и вяра. В моменти на изпитания всички искат да се обединят около хора, на които вярват и на които може да разчита. Народът трябва да знае, че има кой да го води по правилния път. Че по върховете на държавата няма хаос, страх или разнобой, а прагматизъм и разум, родолюбие и почтеност".

Това заяви лидерът на "ВОЛЯ" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки от парламентарната трибуна по време на дебатите за намаляване на депутатските заплати.

Марешки обвини БСП в двуличие: Гласувахте да дадем милиарди за самолети, а сега се тревожите за народа

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия "ВОЛЯ" Веселин Марешки обвини от трибуната на парламента БСП в двуличие. Той...

Според него в извънредни ситуации, като тази, в която се намира страната в момента, един политик може да намери своето точно място и да покаже, че има качества на лидер и днес е времето, в което всеки може да докаже колко струва като човек и като държавник.

"Когато търсиш само временни партийни дивиденти, олекваш, изглеждаш като човек в безтегловност. И това е от една страна жалко, но от друга много полезно, защото кризата ще свали много маски, ще развенчае много митове и заблуди", смята Марешки.

Лидерът на "ВОЛЯ" е категоричен, че сега е моментът, в който кариеризмът трябва да остане на заден план и фокусът на усилията на политическия елит да бъдат обикновените хора.

"При наличие на такава пандемия и криза в световен мащаб, в момент, в който у нас болниците са в напрегната готовност за пика на заразата, когато загиват хиляди малки и средни фирми, когато безработните се множат с часове, приоритетите са други – здравето на хората, на медицинските специалисти и на икономиката. Няма място за личен интерес и лични амбиции. Един генерал го пробвали дали ще става за президент, друг мечтаел за втори президентски мандат, трети политик гонил не знам си какъв пост в партията си… Отвсякъде ни заливат с подобни коментари. Това ли е, питам ви, дневният ред на българския народ в момента?!", попита риторично Веселин Марешки.

Той припомни, че единственият от присъстващите в залата на Народното събрание, който се е явявал сам на президентски избори и е спечелил доверието на 500 000 българи, като това му дава правото да се изправи и да призове всички да се осъзнаят и да не превръщат дебатите в "партийна надпревара и трупане на политически дивиденти".

Стотици призовават Марешки да открие бензиностанция в техния град

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки е обсипван с благодарности за това, че ниските цени в обектите...

Веселин Марешки подчерта, че "парламентът не е почивна станция, нито остров на изобилието за богоизбрани."

"Народното събрание е стожер на демокрацията. Не можем да си позволим точно сега пилеене на време за празни дебати, защото на някой му се иска да го дават по телевизията. Време е за бързи, ефективни и смислени решения. Няма място за политически инат!", посочи зам.-председателят на парламента.

По време на своето изказване Веселин Марешки се обърна и към депутатите от БСП, като им напомни, че неведнъж, по време на техни управления, те са докарвали на страната кризи и затова е редно да се вслушват в думите му.

"Българите живеят 30 години в извънредно положение и в бедност. В резултат на вашите управления. Истина ли е? Истина е. 30 години нашите сънародници чакат от политиците да ръководят държавата така, че у нас да има висок стандарт на живот. Не за шепа хора, за всички. Точно затова направих партия и вкарах в народното събрание почтени професионалисти, готови да служат, а не да черпят привилегии. И точно затова от нас не видяхте нито лицемерие, нито далавери, нито задкулисни договорки, с които толкова сте си свикнали години наред. Още в началото на този мандат казах,, че да се роди, живее и умре, може и насекомото. Да живее живот, полезен на другите, може само човекът", изтъкна Марешки.

Лидерът на "ВОЛЯ" за пореден път изказа благодарност към всички служители в аптеките, които също като докторите, са на първа линия.

Марешки: Актуализацията на бюджета ще бъде гласувана по най-бързия начин

Актуализацията на бюджета ще бъде гласувана по най-бързия начин. Това смята лидерът на "Воля" и депутат Веселин Марешки. "Когато ...

"Знам добре колко им е тежко на повечето хора. И знам колко големи са очакванията им към всички нас. Пандемията ще премине. Но много изречени думи, действия или бездействие на политиците, българите ще запомнят за дълго. И съм сигурен, че този път добре ще си направят изводите", посочи Марешки.

В края на речта си той заяви, че "пробуждане и единение" е ключовият процес, през който днес преминава държавата и който не го осъзнава няма как да се адаптира към промените.

"Сами си преценете дали избирате миналото или бъдещето! Дали ще бъдете лидери на тази промяна или странични наблюдатели, затънали в зависимости и страх като настоящите ръководители на Европейския съюз, които се провалят пред очите ни. Мъдрите хора казват, че всяко време намира начин да отсее истинските лидери. Виждаме, че времето създаде условията. Сега ние сме на ход! Заради България и българския народ", посочи в заключение Веселин Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com