Веселин Марешки: Хората са масовка на нечий интерес, сценаристите са едни и същи вече 30 години

10254
Веселин Марешки: Хората са масовка на нечий интерес, сценаристите са едни и същи вече 30 години
Снимка: БГНЕС

„Този филм го гледаме вече 30 години. Тези неща може да впечатлят само най-младите, които не помнят митингите през 90-те или тези срещу Орешарски. Но по-големите знаем добре, че това са сценарии и че нищо няма да последва... Хората просто са масовка на нечий интерес. Сценаристите са едни и същи, подходите през годините също. Който следи политиката, вижда ясно това“, така лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки коментира събитията от последните дни пред БНР.

Марешки заяви, че и ВОЛЯ участва в протестите от последните дни, само че в третия протест, за който нито една медия не говори. „Това още веднъж показва, че октоподът така се е сраснал, че може да направи така, че никой да не чува за третия протест. Но аз вчера бях в бензиностанциите, бях сред хората, които прииждаха на тълпи, много повече от тези и на двата протеста в центъра на София. Гражданите бяха струпани пред бензиностанциите и протестираха срещу картелите в горивата, срещу всички тези, които са ги ограбвали през годините, срещу бедността, срещу немотията и липсата на възможност за достоен труд“, каза Марешки.

Той посочи, че проблемите не са отсега и попита защо Христо Иванов е реагирал в този момент и така показно, а не преди три години, защо от сутрин до вечер ни се втълпява, че това е дневният ред на обществото. Според лидера на ВОЛЯ всеки български гражданин, не само Христо Иванов, трябва да има правото, да слезе на всеки български бряг. И че това е един от големите проблеми – някои го правят показно.

„Превърнаха България в автобусна демокрация. Едните докарали хора с автобуси, другите и те, трети докарват по избори автобуси от чужбина... И всичко това, за да объркат и обезверят още повече хората и утре никой да не отиде да гласува и с техните малко партийни гласове отново да държат цялата власт“, заяви още лидерът на ВОЛЯ.

Той сподели, че вчера на митинга при президента видял нещо много важно и показателно – пред телевизиите един свестен човек признал, че преди 30 години е бил тук, на същия площад да протестира, и днес пак е тук, защото не живее по-добре. „Ако иска да смени едни с други, но пак от същите, което го правят вече 30 години, той никога няма да живее по-добре. За четиригодишния мандат на президента, животът на хората не се е променил! Ако аз бях станал президент, промяна и то за по-добро, щеше да има. И без да съм президент, животът им е по-добър заради справедливите цени на лекарствата, заради справедливите цени в бензиностанциите... Важно е хората да разберат – ако се лутат между тези два митинга, промяната няма да дойде. Трябва да намерят алтернативата - честните и почтените като нас от ВОЛЯ “, категоричен бе Марешки.

По думите му президентът ясно се е обявил като патерица на Нинова. „Нека президентът да не ме призовава да бъда равен с Лупи, с Мая Манолова, с всички тези, които съсипаха живота на българите. Защо не разиграваше същите сценки преди четири години, когато стъпи във властта, когато си направи правителство? Нали същите тези хора, които сега нарича „мутри“ бях в неговото правителство първо?“, каза още лидерът на ВОЛЯ. Според него всичко това, което се показва по медиите, ще отврати хората още повече, те ще се затворят в себе си и няма да гласуват. „Мога да се обзаложа, че на следващите избори ще се получи същото както е в момента. После хората пак ще страдат и ще ми се обаждат на мен, ще правят фейсбук групи и ще ме искат да ги спася от картела, да направя нещо...“, заяви още Веселин Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика