Веселин Марешки: Милиардите, изхарчени за самолети, днес можеше да отидат за хората и бизнеса

7607
Веселин Марешки: Милиардите, изхарчени за самолети, днес можеше да отидат за хората и бизнеса
Снимка: Архив

„Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората са за 4-5 милиарда лева, а за безсмислените осем железа – плащаме 4 милиарда лева. Представяте ли си колко повече -двойно повече мерки, можеше да вземе правителството в настоящата криза, само ако не бяхме купили бойните самолети“, заяви Веселин Марешки в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

Лидерът на ВОЛЯ и зам.- председател на НС прогнозира, че след четири години, когато ще пристигнат самолетите, те най-вероятно ще бъдат морално остарели.

В този вид законът за спекулата ще удари тежко и най-коректния търговец, категорични са от "ВОЛЯ"

Политическа партия "ВОЛЯ" излезе с позиция във връзка със новите разпоредби от Закона за извънредното положение, касаещи спекулата. Те ...

Ще припомним, че ВОЛЯ бе единствената парламентарна група, която категорично се обяви срещу това миналата година България да купува военни самолети в този момент и гласува против това решение. Всички останали партии бяха „за”.

В отговор на въпрос на водещия, Марешки коментира също твърденията на БСП и на президента, че мерките, наложени заради епидемията от коронавирус, били диктатура.

„БСП и президентът не могат да си намерят ролята в цялата ситуация, чувстват се в безтегловност, чудят се как да влязат в медиите. На практика, заради тях, парламентът заседава абсолютно ненужно два пъти. Никой не знае колко от депутатите са заразени и разнасят вируса.”

Лидерът на ВОЛЯ припомни, че сред белезите на една диктатура са – арести през нощта, беззаконие, насилие. „Нито един нормален българин не може да каже, че такава е ситуацията в момента. Това е само в главите на върхушката в БСП. Имам много приятели от членовете и симпатизантите на БСП, те въобще не споделят това мнение“, каза още Марешки. Според него левицата тиражира лъжа, че в момента парламентът е разпуснат. „Народното събрание ще се събира, когато трябва, за да решава неща, свързани с извънредната ситуация.” Веселин Марешки даде и пример с началото на мандата на президента, когато Радев управляваше със служебно правителство. „Тогава още нямаше парламент, но никой не говореше, че президентът е диктатор“, допълни лидерът на ВОЛЯ.

„ВОЛЯ“ дари маски и лекарства на „Пирогов“

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки, заедно с депутата от партията Пламен Христов, днес ли...

Според него ситуацията е много деликатна и трудно се балансира между това да се запази животът и здравето на хората и нормалният икономически ритъм. Марешки каза, че като гледа какво става в САЩ, във Великобритания и в други държави по света, мерките у нас са много добри.

Лидерът на ВОЛЯ отново алармира за спекулата в горивата.

„Има ли спекула в цените на горивата? Задайте този въпрос на всички политици, не само на мен! Към днешна дата, плюс-минус, е около 25 стотинки за литър бензин на световните борси, на дизела - около 38-40 стотинки. Говорим не за сто грама, не за половин литър, а за литър! Нямам обяснение по каква формула у нас те стават 2 лева, 2 лева и нещо доскоро, за литър. Убеден съм, че премиерът ще се вслуша в предложението на ВОЛЯ и ще направи държавна верига от бензиностанции. Това е спасението за България“, категоричен бе Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com