Веселин Марешки се закани да прави блокади, за да защити нормалния живот на гражданите

4774
Веселин Марешки се закани да прави блокади, за да защити нормалния живот на гражданите
Снимка: БГНЕС

Не съм на блокадата и милиони българи не са. Почвам да живея с мисълта, че живеем в друг свят, а не този, който е реалният. Всички социологически агенции, дори и червените, показват 50 на 50 процента разделение заради властта, а 95% от българите не подкрепят блокадите на улици. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки, без да цитира конкретни социологически проучвания.

Ще изчакаме още 1-2 седмици и ако тази ситуация продължи, ще блокираме някоя медия със същите искания – оставка на правителството, на президента, на всички, които се сетите. Ще мятаме домати и яйца, закани се Марешки. И попита пред Нова телевизия – какво са виновни гражданите на Варна, че им блокират живота? По същата логика, по която някои граждани биват замеряни на "Орлов мост", уточни лидерът на "Воля".

Веселин Марешки: Категорично сме против едностранчивото отразяване на ситуацията в медиите

Категорично протестираме срещу едностранчивото отразяване на събитията в някои медии. От сутрин до вечер телевизии ни заливат с преки ...

Може да блокираме примерно централата на Христо Иванов с искане за оставка на президента! Разбирате ли колко е абсурдно – да блокираш нещо и да протестираш за друго, уточни Марешки. "Тези, които блокират, всъщност помагат на правителството да се бетонира", смята той.

На въпрос колко души да очакваме на улицата при протестите на "Воля", Марешки не пожела да говори за числа, но уточни, че по негово мнение изразява позицията на по-голямата част от българите. "Ще видим колко са тези граждани, които имат обратната гледна точка – че това, което се случва, е една анархия и "стани да седна", каза Марешки. И призова протестът да изхвърли такива като Христо Иванов, като Мая Манолова и Александър Томов-Лупи.

"Всеки има право на мирен протест, да изразява своята позиция", подчерта Марешки. "Мисля, че даваме много светъл пример и очаквам хората да ни дават все повече подкрепа", убеден е лидерът на "Воля".

Що се отнася до темата "Маджо", Марешки попита защо Христо Иванов иска да говори по темата зад камера, а на "Росенец", "с подготвените сценки", е искал всички камери да го снимат.

Веселин Марешки: Полицията се вслушва и в нас, и в гласа на милиони българи

Редно е да благодарим на съвестните полицаи, които професионално и без напрежение върнаха реда в градовете. Това искаха и милиони бълг...

За финал Марешки не се съгласи с изследванията, че има 0,5% подкрепа и заяви, че не иска да участва в политика, където всичко е шуробаджанащина. "Хората искат прагматични действия, които веднага да ги усещат в реалния живот", каза лидерът на "Воля". Според него, социологическите изследвания, които дават повече подкрепа на други спрямо "Воля" – Слави Трифонов, Мая Манолова, Христо Иванов, не са обективни. "Много лесно мога да си вдигна подкрепата – всички тези се натискат за властта, аз не се натискам за властта, за разлика от всички останали", коментира Марешки, според който е достатъчно да дадеш хиляди левове да си вдигнеш рейтинга и това, по думите му, е публична тайна. "Имам достатъчно пари и мога да си го позволя това нещо, но не мисля, че е честно”, заяви Марешки. Той разказа, че "една социологическа агенция" дошла в офиса му и му казала, че имала 5,5% и след като не си платил, на следващия ден имал рейтинг 3,5%. „Чувал съм оферти от 40 000 лева на изследвания, накрая съм стигал до 10 – 15 000 лева”, каза лидерът на "Воля". "Не искам да си плащам, за да ми правят фалшив пиар. Ако хората харесват това, което правя за тях, ще продължа да го правя – ако не, ще живеят по същия начин, както досега", завърши той.

Още: "Палатков лагер на булевард "Дондуков", при Министерски съвет"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика