Веселин Марешки: Всяка абдикация от отговорността да си парламентарист в този момент е национално предателство!

1991
Веселин Марешки: Всяка абдикация от отговорността да си парламентарист в този момент е национално предателство!
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

"Уважаема госпожо председател, уважаеми колеги!

Ще Ви прочета изказване от 26 септември 2013 г. на БСП, когато партията е управляваща и лично на острието й Мая Манолова. Тя е зам.-председател на НС, а поводът за изявлението й е отказът на опозицията – тогава ГЕРБ, да се регистрира в зала два дни, поради което няма кворум. Ето и цитатът:

„Ако ГЕРБ не се регистрират днес, ще провалят собствения си вот и ще станат за смях. С решението си да не се регистрират, депутатите от ГЕРБ демонстрират пълна безпомощност да си играят ролята на опозиция.

ГЕРБ са като второразреден отбор, който не може да си играе играта и пречи на другия тим. Решили са да продължат да се излагат пред очите на всички български граждани. Защо се държат като на махленско футболно игрище, те ще отговарят пред своите избиратели“.

И още нещо: според Манолова тяхното поведение е „нечувано за българския парламентаризъм". Опозицията демонстрира антипарламентарно поведение.

За радост, колеги парламентаристи, сега сме 2020г. и кворум има!

Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на народното събрание и лидер на партия "ВОЛЯ" Веселин Марешки.

"Умните хора не повтарят грешките на другите. Щом поведението на ГЕРБ тогава е било антипарламентарно, било е грешка, то защо БСП днес го повтаря едно към едно?! Защо копира едно укоримо поведение?!", попита реторично той.

Ето какво заяви още Марешки:

Веселин Марешки: Социологическите проучвания тотално си противоречат

„Социологическите проучвания напоследък си противоречат тотално. Едни пишат, че първи са ГЕРБ, БСП изостават и не печелят нищо от...

"Излиза, че когато друг прави нещо е лошо, а когато БСП прави същото, е добро. Това е поредният пример за двойните стандарти на БСП! Не се учудвам, че пророчеството ми за разпад на групата и необходимостта от повече места на задните редове за независими депутати се оказа отново правилна. До това води подобна политика.

Уважаеми колеги, живеем в много трудни времена. Парламентът трябва да работи на пълни обороти, за да даде сигурност и стабилност на народа, за да гласува мерките, които да помогнат българите да минат с най-малко щети през тази ужасна криза!

Всяка абдикация от отговорността да си парламентарист в този момент е национално предателство! Явно БСП иска да я запомнят именно с това. Нищо социално, нищо патриотично, нищо социалистическо не се вижда в поведението и позициите й. Не съм вярвал, че ще дойде ден именно лявата, уж социалната партия да е против мерки за подкрепа на българите и бизнеса. Поне това чувам като техни коментари за бюджета. БСП е против това народът да живее по-добре! Невероятно, но факт! Виждаме самоубийството на старата лява партия. Да им е честито! Мераклии да им заемат мястото- има достатъчно.

Ние от ВОЛЯ обаче сме тук като отговорни, зрели хора, които са оставили личните си амбиции настрана. Защото сега не е моментът за такива- казвам го и на Радев, и на Нинова, и на Манолова и на други като тях. Сега е моментът за национално обединение и грижа за другия. Грижа за лекари, сестри, полицаи, учители, за предприемчивите българи, за възрастните хора, за децата, за майките… Всички очакват от нас да приемаме нужните решения, за да минем заедно, сплотени през тази криза. И затова парламентът трябва да работи качествено, а не някои да разиграват сценки на обидени, на разочаровани…

Точно затова, ние от Воля ще продължаваме да бъдем тук! Ще продължаваме да подкрепяме всички мерки, които са в защита на българските лекари, учители, полицаи. За всички хора, които в момента изнемогват. За всички бизнеси и бизнесмени, които изпитват трудности да се справят с последствията от КОВИД кризата. Ще бъдем на страната на българския народ и ще му помагаме, за да оцелява."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика