Владислав Горанов закупил офиси за над 750 000 лв.

10612
Владислав Горанов закупил офиси за над 750 000 лв.
Снимка: БГНЕС

Фирмата "Трилема Кансълтинг" ЕООД, която е еднолична собственост на бившия финансов министър Владислав Горанов, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв. Сделката с продавача "Лазурит 94" АД е сключена на 27 май, показва справка на "Сега" в имотния регистър.

Става дума за имоти в блок 11 на бул. "Цариградско шосе". Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като "учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от справката за покупко-продажбата материалният интерес на сделката възлиза на 752 994 лв.

Белянова: Проверката на прокуратурата срещу Пеевски като тази срещу Горанов ли ще бъде?

"Прокуратурата започвала проверка срещу Пеевски. О, моля ви! Към днешна дата вече две години и седем месеца продължава прокурорската п...

В последната имуществена декларации на бившия финансов министър пише, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма, която е регистрирана преди по-малко от година, когато Горанов напусна министерския пост, пък все още не е публикувала годишен финансов отчет.

Пред "24 часа" той отказал да коментира откъде са парите за имотите. "Аз вече съм извън политиката и нямам намерение да коментирам търговската си дейност", посочва Горанов.

Припомняме, че Владислав Горанов беше начело на Министерството на финансите през второто и третото правителство на ГЕРБ до 24 юли миналата година.

След като тръгнаха мащабните протести срещу правителството, премиерът Бойко Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Горанов беше сред "номинираните". При освобождаването на финансовия министър Борисов го похвали за финансовата стабилност и за влизането в чакалнята преди еврозоната и го упрекна единствено за несъбраните 700 млн. лева такси и лихви от хазартния бизнесмен Васил Божков.

Засега: Божков губи над 320 млн. лв., но според съда Горанов не ги е търсил активно 5 години

Свързаната с Васил Божков компания за спортни залагания "Еврофутбол" загуби дело срещу Националната агенция по приходите (НАП), по коет...

Обвиняемият Божков твърди в сигнал до държавното обвинение, че е плащал подкупи на Горанов и Бойко Борисов, за да заобикаля закона, като плаща по-малко такси.

През годините Владислав Горанов неведнъж беше спряган за близък до ДПС и депутата на движението Делян Пеевски. В имуществената си декларация за 2019 г. той декларира два апартамента - от 82 кв.м, придобит през 2007 г., и 50 кв.м, придобит през 1997 г.

Той отново декларира, че ползва безвъзмездно апартамент от 180 кв.м. Като време, от което го ползва, е посочил 2012 г. Жилището, предоставено му от кръстниците, се намира в луксозния комплекс "Есте хоум", построен от фирма на братя Домусчиеви.

Вече трета година досъдебното производство по сигнала, че Горанов живее безвъзмездно в луксозен апартамент на бизнесмен, стои на трупчета в прокуратурата. Държавното обвинение категорично отказва да отговори на елементарния въпрос какво се случва с тази проверка за престъпление по служба и търговия с влияние.

Прокуратурата мотае разследването за апартамента на Горанов цели две години

Проверката за престъпление по служба и търговия с влияние срещу бившия финансов министър Владислав Горанов продължава да се дър...

Още: Божков попита Борисов КОЙ го е сготвил за Закона за хазарта и "съпорта" в ДКХ чрез Горанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика