ВМРО иска разследване на турските агенти в МОН

3818
ВМРО иска разследване на турските агенти в МОН
Снимка: БГНЕС

За цялостно и съвестно разследване на сигналите за турско влияние в Министерството на образованието настоява ВМРО - Българско национално движение.

Поводът за реакцията на патриотите е информацията, че началникът на политическия кабинет на досегашния министър Тодор Танев - Мюйессер Солак, е проверявана от ДАНС.

От ДБГ искат новият министър на образованието да започне работа още в понеделник

Искрено се надявам още днес, след заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, което е насрочено за 16 часа, да има предл...

"Тази жена е от квотата на партията НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок. Изключително притеснително е, че се допусна протурска партия да прокарва обезбългаряване на образователната ни система чрез неглижиране на фундаментални исторически и литературни текстове", категорично са от ВМРО.

Депутатите от партията вече настояха за отстраняване на отговорните лица за скандалните намерения на МОН за пренаписване на историята - директорът на дирекция „Образование" Евгения Константинова, началникът на политическия кабинет Мюйессер Солак и заместник-министър Ваня Кастрева.

Патриотите питат: "Вярно ли е, че досега в МОН е имало излишно голямо влияние на тази партия? Ако е така, ВМРО призовава министър-председателят Борисов и реформаторите да прочистят всякакви протурски елементи от това ключово министерство".

"Новият министър трябва да е патриот. Само така ще се гарантира, че образователната система ще генерира патриотично обучение, учещо българчетата на любов към Родината и на гордост с историята", посочват от ВМРО.

ДАНС разследва шефката на политическия кабинет на Танев за връзки с турските служби?

Началникът на политическия кабинет на министъра на образованието в оставка Тодор Танев е разследвана от ДАНС. Това разкриха народни пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com