ВМРО: Няма да участваме в днешното заседание на парламента

6440
ВМРО: Няма да участваме в днешното заседание на парламента
Снимка: ВМРО

"Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова заседание на НС. Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза. Изобщо няма да коментираме нежеланието на вносителите да се запознаят с Конституцията, в която са се клели, и която определя като изрично правомощие на Министерски съвет внасянето на Закон за държавния бюджет". Това се казва в официална позиция на ВМРО

"За нас властта не е самоцел, но няма и да бъдем статисти във вътрешните борби на БСП и Нинова и в битките на т.нар. олигарси с властта. За нас мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато нашите основни приоритети бъдат реализирани, се казва още в позиция на народните представители от ВМРО", пише още в позицията.

Според ВМРО, забележимо е желанието на БСП за флирт с протестиращите, които, водени от собствените си политически амбиции и антагонизъм, системно нарушават обществения ред и посягат на изконни човешки и граждански права на инакомислещото мнозинство.

От ВМРО считат, че мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато основни техни приоритети бъдат реализирани:

- Повишение на доходите на пенсионерите и минимална пенсия от 300 лв. следва да бъде приета със Закона за държавния бюджет за 2021 г. и това касае над 2 млн. пенсионери.

- Измененията на Закон за задълженията и дълговете и приемането на Закон за частния фалит, които да сложат край на робството на вечните длъжници, касаещо на 600 000 българи.

- Да се даде шанс на милионите българи зад граница да се заселват трайно, да учат и работят в Родината - като мощна мярка срещу демографската катастрофа и запълване на недостига на работна ръка, е също законодателно предложение на ВМРО.

- Мерките за подкрепа на малките и средни земеделски и индустриални производители, на родителите и самоосигуряващите се във връзка с епидемията.

БСП спешно свиква парламента

Парламентарната група на БСП иска извънредно заседание на Народното събрание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на прес...

- Мерките за овладяване на битовата престъпност - включително разширяване на пределите на неизбежната отбрана, наказанията за малките кражби, за незаконната сеч и вредителство в полските имоти. Създаването на доброволни отряди към МВР.

- Криминализиране на проповядването на радикален ислям и изсветляване на парите на неправителствените организации, финансирани от чужбина, е важен въпрос за националната сигурност.

- Наборната военна служба и повишаване боеспособността на армията.

- Приемането на Кодекс за социално подпомагане, който да обхване всички нужди на хората с увреждания, да гарантира правата на децата и семействата и да сложи край на социалния паразитизъм и да отмени Закона за социалните услуги.

- Приемането на Концепцията за интеграция на маргиналните цигански общности чрез труд, образование и законопослушание - касае на практика бъдещето на всички в България.

Депутатите вече са в лятна ваканция - защо, като в началото на април приеха да нямат такава?

Парламентът излезе във ваканция до 2 септември. Денят е по-специален за депутатите, които за последен път заседават в тази сграда, пред...

Депутатите от ВМРО за категорични, че това са само част от нещата, които следва да бъдат решени в следващите месеци, и от тях зависи съдбата на милиони хора.

Междувременно, в пряко включване БНТ съобщи, че депутати са били замеряни с яйца и домати. Най-много "удари" е понесъл депутатът от ДПС Хамид Хамид, чиято служебна кола е отнесла определен брой яйца. А точно в 9:02 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че има само 78 депутати от чакани 121 поне и засега кворум няма - ще се опита пак в 9:20 часа.

ВИДЕО!

Още: "Народното събрание с извънредно заседание, депутатите чакат Борисов"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика