X
 
 

ВМРО с жалба до ВАС, обвиняват ДПС и БСП в саботаж

1716 3
photo of ВМРО с жалба до ВАС, обвиняват ДПС и БСП в саботаж
Снимка: БГНЕС
ВМРО изпрати жалба до Върховния административен съд (ВАС) срещу решение на ЦИК, с което им е отнето правото да излъчат свои представители при преговорите за сформиране на Общински избирателни комисии (ОИК).

Патриотите оспорват отнетото им право и твърдят, представители им се полагат по квота от отминалите евроизбори.

ВМРО предложи четири кандидатури за кметския пост в Русе

ВМРО представи своите предложения за кмет на Русе. Три от кандидатурите са на добре познати партийни лица, а четвъртата е на жена, коят...

Партия ВМРО има свое представителство в Европарламента – двама евродепутати - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, и по Избирателния кодекс има право да излъчи свои представители в преговорите при кметовете за ОИК, твърдят от ВМРО.

Считам, че при вземане на Решението си ЦИК не се е съобразила с нормата на чл. 75, ал. 2 от Изборния кодекс „В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции", се казва в мотивите на жалбата на ВМРО до ВАС.

Въпросното решение 600-МИ/09.08-2019 г. на ЦИК е взето с гласовете на членовете ѝ, които са от квотата на ДПС и БСП.

За пореден път става видно, че тези две формации открито саботират честния изборен процес и принципа на равнопоставеност на политическите партии, пишат още от ВМРО.

ЦИК наложи глоба от 2 хил. лева на Джамбазки

Централната избирателна комисия (ЦИК) наложи глоба от 2 хил. лева на Ангел Джамбазки, че в качеството си на кандидат за член на Европей...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    АлУ АНАЛНИТЕ, кой надрусан "програмист" е набутал толкова талаш, та сайта бавно се зарежда !
  • Агент „Дончо“ 2 Агент „Дончо“ преди 1 месец Профил на трол?
    В Шесто управление на ДС !!!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Красимир Дончев Каракачанов Категория сътрудник : Агент . Псевдоним : „ИВАН”. Структура : Шесто управление на ДС, отдел 03 . Дата на привличане/назначаване : 11 май 1989 г. Дата на регистрация : 16 май 1989 г.
Последно в Актуално