Водещ адвокат в областта на интелектуалната собственост води листата на партия МИР в Русе

9842
Водещ адвокат в областта на интелектуалната собственост води листата на партия МИР в Русе
Снимка: ПП МИР

Адв. д-р Христина Георгиева е водач на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в гр. Русе за предстоящите на 14-ти ноември предсрочни парламентарни избори. Тя е един от най-младите и перспективни кандидати за народни представители в областта на правото и интелектуалната собственост от гражданската квота на партията.

„Избрах да се кандидатирам за народен представител от ПП МИР, защото вярвам, че мога да бъда полезна на страната си с опита и експертизата, придобити в многогодишната ми адвокатска практика и участия в национални и чуждестранни проекти, научни форуми и обмени. Видях сериозни проблеми и тревожни тенденции в сферата на българското образование и в съдебната ни система. Разполагам с добри практики и решения, обсъждани през годините с наши експерти и с професионалисти от различни държави. Разполагам със знания и възможности да ги реализирам у нас. Възприемам себе си като рядка порода родолюбец и патриот, с много дълбоко вродено българско национално самосъзнание. Сред експертния състав на ПП МИР разпознах себеподобни – хора със знания, професионализъм, морал, експертиза, инициативност, принципи и любов към България. Вярвам, че такова трябва да бъде новото поколение в българската политика”, заяви Христина Георгиева. Нейните приоритети са реформи в образованието и съдебната система.

Партия МИР предлага Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното управление

Най-сериозният проблем на България през изминалите тридесет „демократични“ години е въпросът за качеството, подготовката, к...

Христина Георгиева завършва Английската езикова гимназия „Гео Милев” в гр. Русе. Тя е магистър по „Право“ от Университета за национално и световно стопанство (2009 г.), където паралелно придобива и професионална квалификация по „Банково дело“ (2009 г.), а през 2020 г. – образователна и научна степен "доктор" по професионално направление „Право“, специалност Изобретателско, авторско и патентно право. Била е хоноруван асистент в УНСС по дисциплините: „Търговско право” (2016 г.), „Основи на правото” - курс, преподаван на английски език (2017 г.), и „Право на интелектуалната собственост” (2019 г.) От 2020 г. членува в Европейския институт по право и е лектор в лятно училище по Европейско частно и сравнително право, което се организира ежегодно от Юридическия факултет на Университета в Залцбург, Австрия и Академията по европейско частно право. Осъществява обмен на докторанти по програма „Еразъм+” в Университета в Любляна. Участва в лятно училище по Европейско право и в Университета в Мюнхен, както и в поредица от научноизследователски мобилности в Университети в Солун, Гренобъл и Перуджа. Била е доброволец по проекти на UNESCO за образование за устойчиво развитие. Взема участие в тримесечен специализиран курс на Харвард по авторско право, а впоследствие получава покана да присъства в симпозиум, проведен в Университет Харвард, САЩ. Христина преминава успешно обучения на Световната организация по интелектуална собственост в областта на правната закрила на софтуери, търговски марки, дизайни и географски означения. Взема участие в редица научни конференции в България и в чужбина. Участва в организирането и провеждането на Лятно докторантско училище по право – една от проявите, посветени на 30-годишнината на Юридическия факултет на УНСС.

Христина Георгиева е автор на първото цялостно монографично изследване в България на тема „Правна закрила на видео и електронните игри като обекти на интелектуална собственост”, в процес на издаване от издателство „Сиела“. До момента има общо 27 научни публикации на български и английски език. Тя е и един от учредителите на сдружение в обществена полза „Съвет по нормотворчество”, чиято цел е да се правят предложения за по-добро и ефективно законодателство. Владее английски език, ползва испански и френски език.

Христина Георгиева е сред 10-те финалисти на програмата „Най-изявените млади личности на България за 2021 г.“ и победител в категория „Политически, правни и/или държавни въпроси”. Наградена е за високи постижения в образованието и личностното развитие в национален конкурс „Докторант на годината – 2020 г.” Oтличена е с приза „Докторант на годината, 2020” в конкурса на УНСС. Като участник в международни състезания по право, проведени през 2017 г. и 2018 г. в гр. Загреб и гр. Любляна, Христина е отличена с наградите „Най-добър делегат за 2018 г. на Комисията по правата на човека, ООН” и „Най-добър Адвокат на Постоянния Арбитражен съд”. Тя е и стипендиант на УНСС и ILAC след спечелено първо място в конкурс за есе на тема “Copyright Protection and Freedom of Expression”, като предоставената стипендия покрива изцяло таксата за участие в тримесечния курс на Университет Харвард, 2017.

„Партия МИР е истинската алтернатива, защото при нас на първо място стоят експертността, нравствеността и морала в политиката, а 90% от кандидатите за народни представители са от гражданска квота. Всички те са експерти в своите области, университетски преподаватели, лекари, инженери, адвокати, културни дейни и общественици и смятам, че такъв трябва да бъде новият състав на Народното събрание, който да изгради наново социално, икономическия и политическия живот в България“, заяви Христина Георгиева. Тя каза още, че партия МИР предлага да се подготви, обсъди и да се приеме нов Обществен договор, който да залегне в основата на проект за нова Конституция на България.

Симеон Славчев: Партия МИР предлага национален консенсус около пет приоритета

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев предложи всички национално-отговорни партии и политици да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика